r
Nosalty Logó

Gombás rakott pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
KisCsaj
Gombás rakott pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4318 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 720 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    347.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6628.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 4318 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalátmegszórjukborssal és ételízesítővel. (Mehet rá bőven, főleg az ételízesítő.)
  2. Egy serpenyőben ateavaj nagyjából felét felolvasztjuk, és hirtelen megsütjükbenne a hússzeleteket. (A vaj másik felét sütés közben folyamatosan adjukhozzá.)
  3. Miután a hússzeleteket kivettük,a vajban néhány perc alatt megpároljuka gombát.
  4. Ezután a vajat egy jénai tál aljába öntjük. Rápakoljuka hússzeletek felét, erre a gombát, majd a hússzeletek másik felét.
  5. A tejfölt befűszerezzükborssal és ételízesítővel, majd a hússzeletekre öntjük.
  6. A tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tál tetejével (ha nincs, akkor alufóliával) lefedve sütjüknagyjából30 percig, aztán levesszüka fedőt, hogy a sajt szépen megpiruljon.
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7024
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott pulyka
KisCsaj 2 recept

4-5 éve készítettem el először ezt az ételt, akkoriban nálunk ez volt a szokásos karácsonyi ebéd. Azonban amióta én is el tudom készíteni, gyakrabban kerül az asztalra, nem tudok egy évet várni rá.:) Minden alkalomra kiváló. Ha kicsit olcsóbban szeretnénk kijönni belőle, csirkemellet is használhatunk pulyka helyett, ugyanolyan finom lesz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...