r
Nosalty Logó

Gombás pulykamell bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gombás pulykamell bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombás hús

Bulgur

Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombás hús

Bulgur

Összesen 2803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombás hús

Bulgur

Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    2266 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 2803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Gombás hús

Bulgur

Elkészítés

Gombás hús

  1. A pulykamellet ízlés szerint csíkozzuk fel. A gombát tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
  2. Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet és süssük kifehéredésig, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
  3. Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig az alaposan lecsepegtetett gombát is.
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal és az ételízesítővel, majd tegyük vissza az elősütött pulykamellet, és öntsük fel a tejszínnel.
  5. Keverjük alaposan össze, majd közben többször megkeverve, főzzük kb. 10 percig, hogy a hús kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. Ezután zárjuk el a gázt, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.

Bulgur

  1. Egy nagyobb edényben forraljunk fel bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet, adjuk hozzá a bulgurt és néha megkeverve főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le. (közben kóstoljuk, és arra figyeljünk nehogy túlfőzzük)
  2. A vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a lecsepegtetett bulgurt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük alaposan össze.
  3. Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál bulgurt, majd kanalazzuk rá a gombás pulykamellet, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1686
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Gombás hús

Bulgur

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...