r
Nosalty Logó

Gombás nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombás nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát és a hagymát nagyon finomra aprítjuk (akár le is reszelhetjük), majd fél adagnyi vajon (2 dkg) lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A gomba sütése-pirítása kb. 10-15 percet vesz igénybe. (Lehetőleg ne legyen leve!)
  2. Ha kissé kihűlt a hagymás-gombás keverékünk, egy keverőtálba öntjük, ráütöm a tojásokat, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát (hogy lazább legyen a nokedli tésztája), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Ha túl híg lenne a tészta, még adjunk hozzá egy kis lisztet, az a lényeg, hogy szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk (kb. 3-4 centis darabokat) a nokedlitésztát, és addig főzünk egy adagot, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal egy serpenyőbe szedjük, és a maradék vajon pár perc alatt átpirítjuk.
  4. Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, fokhagymás tejföllel vagy akár paradicsomszósszal megöntözve, de önmagában fogyasztva is finom.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1909
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 05.

Ajánló

Tartalmas egytálétel, tejföllel-sajttal, friss zöldsalátával kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás nokedli
giuliettalupa 82 recept

Ha ősz, akkor gomba! A legjobb az erdőből-mezőről gyűjtögetett, de végső esetben a piacról is beszerezhető. Ez az egyszerű gombás étel a nokedli (vagy galuska) köret, illetve az azt kísérő gombás szósz kombinációja, amolyan "2 az 1-ben", vagyis a tésztába keverjük a gombát. Erdei példányokból (pl. különféle tinóruk, galambgombák) a legízesebb, legfinomabb, de ha csak "boltihoz" jutunk hozzá, akkor érdemes a fehér csiperke helyett barnát választani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...