Gombás nokedli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g gomba16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g gomba64 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
959
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45.5g gomba10 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
13.6g vöröshagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
Összesen
145
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 436.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
959
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
8 ek finomliszt
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 késhegynyi bors
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
só ízlés szerint
-
4 dkg vaj
Elkészítés
- A gombát és a hagymát nagyon finomra aprítjuk (akár le is reszelhetjük), majd fél adagnyi vajon (2 dkg) lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A gomba sütése-pirítása kb. 10-15 percet vesz igénybe. (Lehetőleg ne legyen leve!)
- Ha kissé kihűlt a hagymás-gombás keverékünk, egy keverőtálba öntjük, ráütöm a tojásokat, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát (hogy lazább legyen a nokedli tésztája), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Ha túl híg lenne a tészta, még adjunk hozzá egy kis lisztet, az a lényeg, hogy szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
- Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk (kb. 3-4 centis darabokat) a nokedlitésztát, és addig főzünk egy adagot, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal egy serpenyőbe szedjük, és a maradék vajon pár perc alatt átpirítjuk.
- Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, fokhagymás tejföllel vagy akár paradicsomszósszal megöntözve, de önmagában fogyasztva is finom.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1909
- Feltöltés dátuma: 2020. október 05.
Ajánló
Tartalmas egytálétel, tejföllel-sajttal, friss zöldsalátával kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Ha ősz, akkor gomba! A legjobb az erdőből-mezőről gyűjtögetett, de végső esetben a piacról is beszerezhető. Ez az egyszerű gombás étel a nokedli (vagy galuska) köret, illetve az azt kísérő gombás szósz kombinációja, amolyan "2 az 1-ben", vagyis a tésztába keverjük a gombát. Erdei példányokból (pl. különféle tinóruk, galambgombák) a legízesebb, legfinomabb, de ha csak "boltihoz" jutunk hozzá, akkor érdemes a fehér csiperke helyett barnát választani.