r
Nosalty Logó

Gombás-májas egyben sült fasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Gombás-májas egyben sült fasírt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

463
Kalória
44g
Fehérje
25.3g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
239.3g
Víz
314.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4956 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4878 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a langyos tejjel leöntjük.
  2. A gombákat megtisztítást követően apróra vágjuk, a vöröshagymát, újhagymát úgyszintén, és a vaj felén megdinszteljük.
  3. Amíg a gomba készül, a csirkemájat is lepirítjuk pár perc alatt vaj másik felén.
  4. A kinyomkodott zsemléket és a két tojást belekeverjük a darált húsba, majd hozzáadjuk a megpárolt hagymás gombát. Fűszerezzük (sóval, őrölt borssal, majorannával), és legvégül hozzáadjuk a 3-4 centis darabokra vágott sült májat.
  5. Egy őzgerinc (vagy pástétomsütő) formát zsiradékkal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a gombás-májas-húsos masszát.
  6. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Fél óra után levehető a fólia.
  7. A sütést követően megvárjuk, míg langyosra hűl, és úgy borítjuk ki a formából. Felszeletelve hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A recept úgy született, hogy volt egy kis maradék lesütött csirkemájam, amit valahogyan szerettem volna "újrahasznosítani", így került bele a gombás fasírthúsba, és nem ártott neki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!