r
Nosalty Logó

Gombás-májas egyben sült fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombás-májas egyben sült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 463 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4956 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4878 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a langyos tejjel leöntjük.
  2. A gombákat megtisztítást követően apróra vágjuk, a vöröshagymát, újhagymát úgyszintén, és a vaj felén megdinszteljük.
  3. Amíg a gomba készül, a csirkemájat is lepirítjuk pár perc alatt vaj másik felén.
  4. A kinyomkodott zsemléket és a két tojást belekeverjük a darált húsba, majd hozzáadjuk a megpárolt hagymás gombát. Fűszerezzük (sóval, őrölt borssal, majorannával), és legvégül hozzáadjuk a 3-4 centis darabokra vágott sült májat.
  5. Egy őzgerinc (vagy pástétomsütő) formát zsiradékkal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a gombás-májas-húsos masszát.
  6. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Fél óra után levehető a fólia.
  7. A sütést követően megvárjuk, míg langyosra hűl, és úgy borítjuk ki a formából. Felszeletelve hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-májas egyben sült fasírt
giuliettalupa 82 recept

A recept úgy született, hogy volt egy kis maradék lesütött csirkemájam, amit valahogyan szerettem volna "újrahasznosítani", így került bele a gombás fasírthúsba, és nem ártott neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...