r
Nosalty Logó

Gombás kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Gombás kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1147 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk. Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
  2. Amikor a gomba leve elfőtt megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, ezzel is simára dolgozzuk. 3-4 perc után levesszük a lángról, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tészta felét, a tészta másik felét újra félbeosztjuk, az egyik részt beleforgatjuk a gombás masszába, ezt is beletöltjük a tálba.
  3. A maradék tésztára ráreszeljük a sajtot, összevegyítjük és befedjük vele a gombát.
  4. A sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19414
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás kagylótészta
Csiki Piroska 230 recept

Bármilyen gombával készíthetjük, a legfinomabb rókagombával. Sajnos az még nálunk nincs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...