Gombás kagylótészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g kagylótészta371 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
860
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g kagylótészta1484 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3444
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
21.9g kagylótészta81 kcal
-
27.4g csiperkegomba6 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.6g kápia paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
10.9g tej6 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
5.5g sajt19 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
Összesen
188
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 230.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
860
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.9 g
Zsír
-
Összesen 164.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4504.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 1234 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1806 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 922.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 717 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1147 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 555 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
3444
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg kagylótészta
-
50 dkg csiperkegomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db kápia paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
2 dl tejföl
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk. Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
- Amikor a gomba leve elfőtt megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, ezzel is simára dolgozzuk. 3-4 perc után levesszük a lángról, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tészta felét, a tészta másik felét újra félbeosztjuk, az egyik részt beleforgatjuk a gombás masszába, ezt is beletöltjük a tálba.
- A maradék tésztára ráreszeljük a sajtot, összevegyítjük és befedjük vele a gombát.
- A sütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 405
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19414
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Bármilyen gombával készíthetjük, a legfinomabb rókagombával. Sajnos az még nálunk nincs.