Gombás-hagymás-tojásos sült tarja
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dombinori
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g sertéstarja465 kcal
-
83g gombakonzerv27 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g víz0 kcal
-
63 kcal
Összesen
990
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g sertéstarja2790 kcal
-
500g gombakonzerv160 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
5938
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
37.9g sertéstarja70 kcal
-
12.6g gombakonzerv4 kcal
-
12.9g vöröshagyma5 kcal
-
11.4g tejföl22 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
5g sajt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
Összesen
149
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2369.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 917 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 477.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
990
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 417 g
Zsír
-
Összesen 430.5 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 3602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14216.5 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 695 mg
-
Kálcium 2479 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 5502 mg
-
Nátrium 4890 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2862.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2147 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 968 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 2951 mg
-
Retinol - A vitamin: 2130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2958 micro
Összesen
5938
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg gombakonzerv
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
450 g tejföl
-
12 db tojás
-
20 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 dl víz
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Megmossuka húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal.
- A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban.
- Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk.
- Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat.
- A húsok közötti résekbetesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot.
- A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk.
- Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét.
- Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük.
- 180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 297
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 35418
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Ajánló
A húst bármilyen, nekünk tetsző fűszerrel ízesíthetjük. Ilyen esetben én jobban szeretek konzerv vagy üveges gombát használni, mert kevesebb víz sül ki belőle, mint a nyersből, és nem esik annyira össze. Legutóbb rizst és sült burgonyát készítettünk hozzá. Elég szaftos husi lesz belőle. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dombinori
10 recept
Először apukám látta a tv-ben valamelyik csatornán ezt a receptet, és ő készítette el nekünk. Annyira finom lett, hogy azóta már többször is az asztalra került.