r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás-tojásos sült tarja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dombinori
Gombás-hagymás-tojásos sült tarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5938 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    417 g

Zsír

  • Összesen
    430.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    3602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14216.5 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    695 mg
  • Kálcium
    2479 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    5502 mg
  • Nátrium
    4890 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2862.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    968 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    2951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 5938 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuka húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal.
  2. A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban.
  3. Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk.
  4. Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat.
  5. A húsok közötti résekbetesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot.
  6. A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk.
  7. Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét.
  8. Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük.
  9. 180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 35324
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Ajánló

A húst bármilyen, nekünk tetsző fűszerrel ízesíthetjük. Ilyen esetben én jobban szeretek konzerv vagy üveges gombát használni, mert kevesebb víz sül ki belőle, mint a nyersből, és nem esik annyira össze. Legutóbb rizst és sült burgonyát készítettünk hozzá. Elég szaftos husi lesz belőle. :-)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-hagymás-tojásos sült tarja
dombinori 10 recept

Először apukám látta a tv-ben valamelyik csatornán ezt a receptet, és ő készítette el nekünk. Annyira finom lett, hogy azóta már többször is az asztalra került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...