r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás csirkemáj karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3341 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13395 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2737 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13366 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vágjuk nagyobb darabokba, ha lehet max. félbe.
  2. Tegyük fel főni bő vízzel, és ízesítsük a felsorolt fűszerekkel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és időnként kavarjuk meg.
  3. Közben a nagyobb rózsákra bontott és megtisztított karfiolt pároljuk meg egy fazékban, annyi vízzel, hogy éppen elfedje, és adjunk hozzá némi ételízesítőt. Forrástól számított 5-10 perc után szűrjük le, hogy ne legyen nagyon puha.
  4. Miután a máj főtt kb. 20 percet, adjuk hozzá a gombát. Ha konzervet használunk, akkor ráér 5 perccel később is. (Szükség esetén adjunk még hozzá vizet, attól függően, mennyire szerenénk szaftosra az ételt.)
  5. Mikor már a gomba is kellően puha lett, öntsük hozzá a tejfölt, alaposan keverjük el és közepes lángon főzzük további 5 percig.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7208
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon járva vettem egy gyönyörű fej karfiolt, viszont ötletem sem volt, mit is készítsek belőle. Aztán a konyhában szétnézve összeszedtem, amit csak megkívántam, és kísérlet címszó alatt ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...