Gombapaprikás Peti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
547
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
60.7g csiperkegomba13 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
12.1g tejföl24 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.1g víz0 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 351 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 702 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
547
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek vaj
-
1 dl tejföl
-
1 csipet bors
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymákat megpucoljuk, finomra aprítjuk, és a a vajon pirítani kezdjük egy minden összetevőhöz kellően nagy edényben.
- Pár perc után hozzáadjuk az előzőleg megmosott - ízlés szerint megpucolt - és felaprított gombát. Pár percig pirítjuk, sózzuk, ha levét engedi, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kevés őrölt borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. 20-30percig alacsony lángon, lefedve pároljuk.
- Ha teljesen megpuhult, fedő nélkül, közepes lángon gyakori kevergetés mellett elfőzzük a felesleges levét. Valóban gyakori kevergetés kell, mert könnyen leég!
- Tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát, ízlés szerint sót, elkeverjük, még egyet rottyantunk rajta, és elkészült. Általában párolt rizzsel tálalom.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2234
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 07.
Ajánló
Egész évben könnyen és olcsón beszerezhető az alapanyag, minden évszakban ajánlom a fogyasztását. A gomba alapvetően nehezen emészthető étel, így inkább ebédre vagy korai vacsorára ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom, könnyen és gyorsan, egész évben elkészíthető. Kiváló fehérjeforrás. A Crohn-betegség esetében elsődleges fontosságú a fehérjék széles spektrumon való, minél gyakoribb bevitele.