r
Nosalty Logó

Gombafejek tojásos töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gombafejek tojásos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss, nagy gombákat megtisztítjuk. A tönkjét apró darabokra vágjuk, és egy tálkába tesszük. A gombakalapokat belülről kerítsük körül és vájjuk ki úgy, hogy a spóratartó lemezek se maradjanak benne. Erre a célra a legalkalmasabb egy karalábévájó. A vagdalékot tegyük a tálkába a tönk mellé.
  2. Egy méretes serpenyőbe teszünk három evőkanál olajat, és felforrósítjuk. Ezután beletesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezt követi az összedarabolt gomba. Kevergetve összesütjük, sózzuk-borsozzuk, hozzátesszük a finomra aprított petrezselymet. Ezután a tojásokat egy tálkába ütjük, egyneművé keverjük. Ráöntjük a gombára, és kevergetve darabosra megsütjük.
  3. A meleg, de nem forró tojásos töltelékkel megtöltjük a gombakalapokat. Egy méretes tepsibe öntünk kb. két evőkanál olajat és vizet. Beletesszük a töltött gombákat. Mindegyik tetejére teszünk egy teáskanálnyi tejfölt és egy csipet reszelt sajtot.
  4. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével a fóliát levesszük a tepsiről, és visszatéve a sütőbe 190 C-on még sütjük kb. 10 percig. Ha elkészült, langyosra hűtjük, és burgonyapürével kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 9949
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombafejek tojásos töltelékkel
Lizinka_ 604 recept

Különlegesen finom gombás étel. A petrezselymes tojás zamatos íze nagyszerűen harmonizál a gombával. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...