r
Nosalty Logó

Gomba süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gomba süti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1773 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1773 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    359 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    911 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2918 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2344 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 7093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet, margarint, porcukrot és a rumot egy tálban összegyúrjuk.
  2. Egy kicsi, 5 cm átmérőjű teaszűrőbe nyomkodunk a tésztából. Ez lesz a gomba kalapja. A teaszűrőből, miután a tésztát jól belenyomkodtuk, egy mozdulattal kiütjük.
  3. A kiütött tésztát a kezünkbe fogjuk, és a közepébe egy fél babapiskótát nyomunk. Kicsit megigazítjuk. Ha kész van az összes gomba, fél órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megszilárduljon.
  4. A krémhez kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és a lehűlt gombák kalapjának az alját egy kés segítségével bevonjuk.
  5. A gombák színezése: a vízgőz felett felolvasztott csokival vagy a tojásfehérjével kikevert porcukorral ecsettel festjük be.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 36816
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de a látvány mindenért kárpótol.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...