r
Nosalty Logó

Gnocchi garnélarákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gnocchi garnélarákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6056.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    5005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy lábos vizet főni a gnocchihoz.
  2. Amíg melegszik a víz, egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kicsit forraljuk.
  3. Ha barnulni kezd, vigyázzunk, hogy ne kapjon oda, mert innentől nagyon könnyen megég.
  4. Amikor felforrt a víz, beletsszük a gnocchit és megfőzzük. Majd lecsöpögtetjük.
  5. A vajhoz adjuk az olivát és balzsamecetet löttyintünk rá.
  6. A sistergés gyorsan elmúlik, utána hozzáadjuk a garnélát.
  7. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymát teszünk rá. 2 percig sütjük.
  8. Rátesszük a tészát és átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9066
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

Ha fagyasztott rákot használunk, akkor langyos vízben hagyjuk pár percet felhasználás előtt. Természetesen nemcsak garnéla, hanem bármilyen más rák megfelel, ha már meg van tisztítva.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a rákot és a tenger gyümölcseit, de az uram már a szagát se állhatja. Így maradnak az extra gyors halas fogások, mint ez is. Volt itthon gnocchi és a fagyasztóban rákocska. A legjobban a vajas alap passzolt, hogy mindkettő íze megmaradjon! Mandulával töltött olivabogyóval készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...