Gnocchi garnélarákkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1234
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
2468
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3028.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 2503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 141.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
1234
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 170.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 745 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6056.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 5005 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 283 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1512 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 1477 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
2468
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felteszünk egy lábos vizet főni a gnocchihoz.
- Amíg melegszik a víz, egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kicsit forraljuk.
- Ha barnulni kezd, vigyázzunk, hogy ne kapjon oda, mert innentől nagyon könnyen megég.
- Amikor felforrt a víz, beletsszük a gnocchit és megfőzzük. Majd lecsöpögtetjük.
- A vajhoz adjuk az olivát és balzsamecetet löttyintünk rá.
- A sistergés gyorsan elmúlik, utána hozzáadjuk a garnélát.
- Sózzuk, borsozzuk és fokhagymát teszünk rá. 2 percig sütjük.
- Rátesszük a tészát és átforgatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9066
- Feltöltés dátuma: 2011. június 11.
Ajánló
Ha fagyasztott rákot használunk, akkor langyos vízben hagyjuk pár percet felhasználás előtt. Természetesen nemcsak garnéla, hanem bármilyen más rák megfelel, ha már meg van tisztítva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a rákot és a tenger gyümölcseit, de az uram már a szagát se állhatja. Így maradnak az extra gyors halas fogások, mint ez is. Volt itthon gnocchi és a fagyasztóban rákocska. A legjobban a vajas alap passzolt, hogy mindkettő íze megmaradjon! Mandulával töltött olivabogyóval készítettem.