Gluténmentes Twix praliné
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DebreceniCukrasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
Crepe Dentelle
-
18g mandulaliszt52 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
Ropogós réteg
-
22g tejcsokoládé116 kcal
-
5g keksz21 kcal
Tészta réteg
-
5g cukor19 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g mandulaliszt47 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
19g tojásfehérje10 kcal
Kávés krém réteg
-
24g tejcsokoládé129 kcal
-
18g étcsokoládé100 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
46g növényi tejszín115 kcal
-
0g kávé0 kcal
Mascarpone díszítő hab
-
21g mascarpone84 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
1012
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
Crepe Dentelle
-
220g mandulaliszt623 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Ropogós réteg
-
260g tejcsokoládé1391 kcal
-
60g keksz251 kcal
Tészta réteg
-
60g cukor232 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g mandulaliszt566 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
224g tojásfehérje116 kcal
Kávés krém réteg
-
290g tejcsokoládé1552 kcal
-
220g étcsokoládé1201 kcal
-
240g tojássárgája773 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
550g növényi tejszín1381 kcal
-
0g kávé0 kcal
Mascarpone díszítő hab
-
250g mascarpone1010 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
12143
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
Crepe Dentelle
-
6.7g mandulaliszt19 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g tojásfehérje1 kcal
Ropogós réteg
-
7.9g tejcsokoládé42 kcal
-
1.8g keksz8 kcal
Tészta réteg
-
1.8g cukor7 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
6.1g mandulaliszt17 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
3g mandula18 kcal
-
6.8g tojásfehérje4 kcal
Kávés krém réteg
-
8.8g tejcsokoládé47 kcal
-
6.7g étcsokoládé37 kcal
-
7.3g tojássárgája23 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
16.7g növényi tejszín42 kcal
-
0g kávé0 kcal
Mascarpone díszítő hab
-
7.6g mascarpone31 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
370
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
1012
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 332.8 g
Zsír
-
Összesen 729 g
-
Telített zsírsav 360 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 3017 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7724.5 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1763 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 982 mg
-
Foszfor 3086 mg
-
Nátrium 1588 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1079.6 g
-
Cukor 895 mg
-
Élelmi rost 168 mg
VÍZ
-
Összesen 428 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2064 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 523 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 2302 mg
-
Retinol - A vitamin: 2020 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2734 micro
Összesen
12143
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
Crepe Dentelle
-
22 dkg mandulaliszt
-
12 dkg vaj
-
12 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojásfehérje
Ropogós réteg
-
260 g tejcsokoládé
-
60 g keksz
Tészta réteg
-
60 g cukor
-
200 g porcukor
-
200 g mandulaliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
100 g mandula
-
224 g tojásfehérje
Kávés krém réteg
-
290 g tejcsokoládé
-
220 g étcsokoládé
-
12 db tojássárgája
-
60 g cukor
-
550 ml növényi tejszín
Mascarpone díszítő hab
-
250 g mascarpone
-
25 g porcukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Crepe Dentelle
- FIgyelem! Ezt a francia desszertkekszet lehet sima édestölcsérrel is helyettesíteni, szerintem viszont ettől lesz isteni finom. :)
- Összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval, ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a tojásfehérjét.
- Miután ez megvan, kikenjük vékonyan egy sütőpapírra, és 125 fokon kb. 5-7 percig barnára sütjük, majd félretesszük hűlni.
Ropogós réteg
- A tejcsokoládét felmelegítjük mikróban, és összekeverjük a szétmorzsolt Crepe Dentelle-el.
- Sütőpapírra kikenjük, pontosan akkorára, amekkorára szeretnénk a süteményünket készíteni, ez egy 24x12cm-es keretben készült.
- Miután kikentük, ráfordítunk egy másik papírt, és nyújtófával átmegyünk rajta párszor, hogy szép sima legyen a felülete. Ezt szobahőmérsékleten hagyjuk, ameddig a tészta réteg meg nem sül.
- Az egész masszát kikenjük a sütőpapíros aljú keretbe, majd megszórjuk a mandulával.
- Most jön a nehezebb része. Miközben sül, betesszük kötni a csokinkat a hűtőbe, miután kisült a tésztánk, rögtön levesszük róla a keretünket, és áttesszük a csokinkra, amit szintén lehúztunk előtte (a csoki lesz alul). Ezután a még lehetőleg közepesen meleg tésztánkat ráhelyezzük a csokira. Az se gond, hogyha esetleg félbe kell vágni a tésztát. Ez a lépés fontos, ugyanis hogyha hidegen tesszük rá a tésztát a csokoládéra, akkor nem fog rátapadni, elválós lesz. Miután benne van a tészta a csoki tetején, félretesszük, és nekiállunk a krém elkészítéséhez.
Tészta réteg
- A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor habosodik, hozzáadjuk lassú fokozaton a cukrot, majd a citromlevet.
- Utána kemény habbá verjük, akkor jó, hogyha felfordítjuk a tálat, és nem jön ki belőle a fehérje.
- Közben a porcukrot és a mandulalisztet átszitáljuk.
- Egy spatulát használva óvatosan belekeverjük a szárazanyagba a fehérjét.
- 180 fokon, 15 percig sütjük.
Kávés krém réteg
- Kimérjük a csokikat egy nagyobb tálba.
- Feltesszük a tejszínt főni, és beledobáljuk a kávébabokat.
- Miközben fő, a cukrot elkeverjük a tojássárgájában.
- Miután felfőtt a tejszínünk, levesszük a tűzről, és egy keveset átöntünk a sárgájához hőkiegyenlítés miatt. Ezután beleöntjük a sárgáját a tejszínbe, és visszatesszük főni, fontos, hogy kellően felfőljön, ugyanis hogyha nem, akkor nem fog megkötni a felső réteg.
- Miután ez megtörtént, egy szita segítségével beleöntjük a csokis tálunkba a kávés tejszínes főzetet. Elkeverjük, és egy sűrűbb, krémesebb főzetet kell, hogy kapjunk.
- Beleöntjük a formánkba, és hagyjuk egy éjen át, hogy kössön a fagyasztóban.
Mascarpone díszítő hab
- A mascarponét összekeverjük a cukorral és a vanília aromával.
- Díszítés: A mascarpone krémet nyomózsákba tesszük, és sima csővel teszünk rá apró pontokat a hosszanti oldalával párhuzamosan.
- Temperált csokit kiöntünk zsírpapírra, és amikor félkemény, szúrunk belőle kis köröket, amiken belül egy annál is kisebb kört szúrunk. Tetejét egy olvasztott csokis ecsettel megkenjük, erre ragasztva a kávészemeket.
- Egy tiszta ecsetet belemártunk aranyfestékbe, a kész kávés csokidíszek fölé helyezzük kb. 15 cm-re, és ráfújunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24x12
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4031
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
DebreceniCukrasz
1 recept
Mindenki imádja a kávét és a Twix-et. Ez egy picit felturbózott változata. Jó pár selejt kikerült a hűtőből, mire ez elkészült. Élvezzék! :)