r
Nosalty Logó

Gluténmentes Twix praliné

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DebreceniCukrasz
Gluténmentes Twix praliné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Összesen 1012 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Összesen 12143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1012 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.8 g

Zsír

  • Összesen
    729 g
  • Telített zsírsav
    360 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    3017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7724.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.6 g
  • Cukor
    895 mg
  • Élelmi rost
    168 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    2302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2020 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2734 micro
Összesen 12143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Elkészítés

Crepe Dentelle

  1. FIgyelem! Ezt a francia desszertkekszet lehet sima édestölcsérrel is helyettesíteni, szerintem viszont ettől lesz isteni finom. :)
  2. Összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval, ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a tojásfehérjét.
  3. Miután ez megvan, kikenjük vékonyan egy sütőpapírra, és 125 fokon kb. 5-7 percig barnára sütjük, majd félretesszük hűlni.

Ropogós réteg

  1. A tejcsokoládét felmelegítjük mikróban, és összekeverjük a szétmorzsolt Crepe Dentelle-el.
  2. Sütőpapírra kikenjük, pontosan akkorára, amekkorára szeretnénk a süteményünket készíteni, ez egy 24x12cm-es keretben készült.
  3. Miután kikentük, ráfordítunk egy másik papírt, és nyújtófával átmegyünk rajta párszor, hogy szép sima legyen a felülete. Ezt szobahőmérsékleten hagyjuk, ameddig a tészta réteg meg nem sül.
  4. Az egész masszát kikenjük a sütőpapíros aljú keretbe, majd megszórjuk a mandulával.
  5. Most jön a nehezebb része. Miközben sül, betesszük kötni a csokinkat a hűtőbe, miután kisült a tésztánk, rögtön levesszük róla a keretünket, és áttesszük a csokinkra, amit szintén lehúztunk előtte (a csoki lesz alul). Ezután a még lehetőleg közepesen meleg tésztánkat ráhelyezzük a csokira. Az se gond, hogyha esetleg félbe kell vágni a tésztát. Ez a lépés fontos, ugyanis hogyha hidegen tesszük rá a tésztát a csokoládéra, akkor nem fog rátapadni, elválós lesz. Miután benne van a tészta a csoki tetején, félretesszük, és nekiállunk a krém elkészítéséhez.

Tészta réteg

  1. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor habosodik, hozzáadjuk lassú fokozaton a cukrot, majd a citromlevet.
  2. Utána kemény habbá verjük, akkor jó, hogyha felfordítjuk a tálat, és nem jön ki belőle a fehérje.
  3. Közben a porcukrot és a mandulalisztet átszitáljuk.
  4. Egy spatulát használva óvatosan belekeverjük a szárazanyagba a fehérjét.
  5. 180 fokon, 15 percig sütjük.

Kávés krém réteg

  1. Kimérjük a csokikat egy nagyobb tálba.
  2. Feltesszük a tejszínt főni, és beledobáljuk a kávébabokat.
  3. Miközben fő, a cukrot elkeverjük a tojássárgájában.
  4. Miután felfőtt a tejszínünk, levesszük a tűzről, és egy keveset átöntünk a sárgájához hőkiegyenlítés miatt. Ezután beleöntjük a sárgáját a tejszínbe, és visszatesszük főni, fontos, hogy kellően felfőljön, ugyanis hogyha nem, akkor nem fog megkötni a felső réteg.
  5. Miután ez megtörtént, egy szita segítségével beleöntjük a csokis tálunkba a kávés tejszínes főzetet. Elkeverjük, és egy sűrűbb, krémesebb főzetet kell, hogy kapjunk.
  6. Beleöntjük a formánkba, és hagyjuk egy éjen át, hogy kössön a fagyasztóban.

Mascarpone díszítő hab

  1. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a vanília aromával.
  2. Díszítés: A mascarpone krémet nyomózsákba tesszük, és sima csővel teszünk rá apró pontokat a hosszanti oldalával párhuzamosan.
  3. Temperált csokit kiöntünk zsírpapírra, és amikor félkemény, szúrunk belőle kis köröket, amiken belül egy annál is kisebb kört szúrunk. Tetejét egy olvasztott csokis ecsettel megkenjük, erre ragasztva a kávészemeket.
  4. Egy tiszta ecsetet belemártunk aranyfestékbe, a kész kávés csokidíszek fölé helyezzük kb. 15 cm-re, és ráfújunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x12
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DebreceniCukrasz 1 recept

Mindenki imádja a kávét és a Twix-et. Ez egy picit felturbózott változata. Jó pár selejt kikerült a hűtőből, mire ez elkészült. Élvezzék! :)

Hozzávalók

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...