r
Nosalty Logó

Gluténmentes sacher torta Anna módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AnnaML
Gluténmentes sacher torta Anna módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.3 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 5458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük.
  2. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk.
  3. A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított 150 g margarinnal, a 150 g felolvasztott csokoládéval, a vanília aromával.
  4. Összekeverjük, lassan hozzáadjuk a felvert habot a gluténmentes lisztkeverékkel, és csomómentesre kavarjuk úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Egy 24 átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
  6. Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük.
  7. Amikor kész hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kettőbe, ízlés szerint meglocsoljuk a lapokat cukros vízzel, megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük, de vékonyabban.
  8. A megmaradt csokoládét összeolvasztjuk a megmaradt margarinnal, a porcukorral és 1 kanál vízzel.
  9. Egyenletesen ráöntjük a tortára, és elsimítjuk egyenletesen, és az oldalait is bevonjuk.
  10. Betesszük hűlni a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 2 óra múlva lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5655
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 15.

Ajánló

Lehet bármivel díszíteni, nekem pont csillagok és egyéb apróság volt, így ráhintettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát imádja a család, 6 évvel ezelőtt kiderült, hogy unokaöcsénk lisztérzékeny, majd két évig nem sütöttem semmit, mert ő nem ehetett belőle. Amikor megkért, hogy süssem meg ezt a tortát, egy kicsit tartottam attól, hogy nem fog sikerülni, de sikerült, az ő örömére. Azóta is mindig kéri, és én csinálom...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...