r
Nosalty Logó

Gluténmentes mandulatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
boorgiusini
Gluténmentes mandulatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mandulakrém

Teteje

846
Kalória
24.2g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
59.6g
Zsír
81.1g
Víz
190g
Koleszterin
14.3g
Rost
18.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 5077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6058.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    962 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    486.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 5077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáöntjük az olajat, a lisztet, a citromlevet és a vizet.
  2. Elkeverjük a lisztes keverékkel, a végén hozzáadjuk a darált mandulát. 180 fokon, csatos tortaformában kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Mandulakrém

  1. A mandulát késes aprítóban addig őröljük, amíg krémes nem lesz, hozzáadjuk a porcukrot és tejszínnel lazítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát.

Teteje

  1. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, zsákba töltjük és díszítjük a tortát.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot a vízzel, ha forr beledobjuk a mandulát és megszórjuk fahéjjal. Elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Én a maradék tojásfehérjét kemény habbá vertem és porcukrot, őrölt mandulát kevertem hozzá, majd megsütöttem habcsóknak. (Nem sikerült túl jól), így pár habcsók darabkával díszítettem még a tortát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!