Gluténmentes gnocchi kukoricadarával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
21g kukoricadara76 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
6g kacsazsír0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
220
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
105g kukoricadara380 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1096
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
84.6g burgonya49 kcal
-
8.9g kukoricadara32 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
2.5g kacsazsír0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
93
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
220
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 630.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1928 micro
Összesen
1096
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
2 ek kacsazsír
-
1 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát sóágyban egy óra alatt megsütjük sütőben. Majd megvárjuk, míg lehűl, meghámozzuk, áttörjük.
- Az áttört krumplihoz adjuk a polentát, a tojássárgáját és egy kevés sót. Nagyjából összegyúrjuk, de nem soká, mert akkor gumis állagú lesz.
- A kapott tésztát több részre osztjuk, a tésztadarabokat hüvelykujjnyi rudakká sodorjuk, majd felvágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- Lobogó sós vízben kisebb adagokban addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, és felhevített kacsazsíron egy szál rozmaring társaságában aranybarnára pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1673
- Feltöltés dátuma: 2015. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Szeretem a krumplit és a polentát is, így természetes, hogy kipróbáltam együtt a kettőt.