r
Nosalty Logó

Gluténmentes, étcsokoládés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szilva_p
Gluténmentes, étcsokoládés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 4500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. 25x25 cm-e tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a papír a tepsi szélein is legyen.
  2. Vágjuk a vajat apró kockára. Egy hőálló tálban, gőz felett olvasszuk össze az apróra vágott csokoládéval. Tegyük félre.
  3. Robotgép segítségével keverjük össze a tojásokat és a vanília kivonatot. Alacsony sebesség alatt adagoljuk a tojáshoz a kristálycukrot. Ezután vegyük fel maximum fokozatra a habverőt, és 8-10 percig keverjük. A tojásos keveréknek világosnak, halványsárgának kell lennie, és nagyon könnyűnek.
  4. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Ezt a keveréket szitáljuk át, hogy csomómentes legyen a kakaópor.
  5. Lassú fokozaton keverjük bele a cukros tojásos keverékbe az olvasztott csokoládés masszát. Nem kell túlkeverni - nem baj, ha "csíkos marad" - mert különben a tojás összeeshet!
  6. Ezután gumispatula segítségével finoman keverjük a fenti keverékbe az átszitált száraz hozzávalókat.
  7. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és a tésztát süssük 40-45 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni a kész brownie-t, majd szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4390
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes, étcsokoládés brownie
szilva_p 3 recept

A brownie titkai: - Nagyon fontos, hogy a pontos mennyiségeket használjuk a hozzávalókból. Méréshez használjunk kanalat, ne egyből a zacskóból öntsük a tálba.  - A fogpiszkálópróbán ellenőrizzük a sütemény szélét is. Nem szabad túl simán kijönnie, de túl ragacsos sem lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...