Gluténmentes emeletes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Diorissimo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
A karamellás krémhez
A vajkrémhez
A díszítéshez
-
83g cukorfondant288 kcal
-
25g cukorfondant87 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
3g cukorgyöngy13 kcal
Összesen
1388
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
880g tojás1107 kcal
-
360g vaníliás pudingpor1372 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
A karamellás krémhez
-
1200g tej672 kcal
-
180g karamellás pudingpor686 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
120g cukor464 kcal
A vajkrémhez
A díszítéshez
-
1000g cukorfondant3460 kcal
-
300g cukorfondant1038 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
40g cukorgyöngy155 kcal
Összesen
16648
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
6.6g vaníliás pudingpor25 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0 kcal
A karamellás krémhez
-
22.1g tej12 kcal
-
3.3g karamellás pudingpor13 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
A vajkrémhez
A díszítéshez
-
18.4g cukorfondant64 kcal
-
5.5g cukorfondant19 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
-
0.7g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
307
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.6 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 583 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
1388
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 220.2 g
Zsír
-
Összesen 735.5 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 330 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 198 g
-
Koleszterin 2889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7887.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 1954 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1847 mg
-
Nátrium 3508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2251.7 g
-
Cukor 1737 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 759.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 708 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 2370 mg
-
Retinol - A vitamin: 6999 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 4601 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3926 micro
Összesen
16648
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
16 db tojás
-
8 tasak vaníliás pudingpor
-
20 ek cukor
A karamellás krémhez
-
1.2 l tej
-
4 tasak karamellás pudingpor
-
50 dkg margarin
-
12 ek cukor
A vajkrémhez
A díszítéshez
-
1 kg cukorfondant
-
30 dkg cukorfondant
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- Előkészítünk, vagyis sütőpapírral kibélelünk egy 28 cm, egy 24 cm és egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Amennyiben nincs ilyen, megfelelő méretű sütőbe rakható fazekak is megteszik.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások felvert habjába belekeverjük a cukrot, ehhez egyenként kerül a tojások sárgája, majd liszt helyett 4 csomag átszitált gluténmentes vaníliás pudingport keverünk bele.
- Elosztjuk a masszát a tortaformákban. Lehet két részletben is elkészíteni a piskótát, 8-8 tojásból,felezve a hozzávalókatés az egyik megy a legnagyobb formába, a másik adag a két kisebbe.
- Tűpróbáig sütjük a piskótákat. Ezalatt elkészítjük a krémet.
- A karamellás pudingporokat kikeverjük a cukorral és néhány kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, és felfőzzük benne a pudingot. A margarint még melegen beletesszük, és hagyjuk elolvadni, majd jól kikeverjük a krémet. Hagyjuk kihűlni. (Be fog sűrűsödni így is!)
- Ha készen vannak a piskóták, azokat is rácson hagyjuk kihűlni, majd félbevágva megtöltjük őket a krémmel. Ezután legjobb ha néhány órát, de inkább egy éjszakát állnak a hűtőben.
- Másnap boríthatjuk és díszíthetjük atortákat, és összeállítjukaz emeleteket. A borítás előtt a vajkrémmel vékonyan bevonjuk a tortát, ezzel az egyenetlenségeket is korrigálhatjuk, és a fondant-bevonatot is jobban rá tudjuk dolgozni. (A borítás és a virágok nálam pillecukor fondantból készültek, az ágakat olvasztott csokoládéval húztam meg. Egy egyszerű zacskót használtam erre a célra, aminek az egyik csücskét óvatosan picit levágtam.A fondant-t porcukrozott felületen nyújtottam ki, a piskóta átmérőjének kb. a kétszeresére, majd óvatosan ráemeltem a tortára és kézzel körbesimítottam.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10127
- Feltöltés dátuma: 2012. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Diorissimo
4 recept
Ezt a tortát a nagylányom 15. születésnapjára készítettem, az ő kívánsága szerint, gluténmentes pedig azért lett, hogy a lisztérzékeny barátnője is tudjon enni belőle. A virágokat kiszúróval készítettem el már napokkal előtte és kiszárítottam, a közepükbe pedig apró cukorgyöngy került, amit egy pici vizes ecsettel rögzítettem.