r
Nosalty Logó

Gluténmentes emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Diorissimo
Gluténmentes emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 16648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    735.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    330 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    2889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7887.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1954 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cukor
    1737 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    2370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6999 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4601 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3926 micro
Összesen 16648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előkészítünk, vagyis sütőpapírral kibélelünk egy 28 cm, egy 24 cm és egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Amennyiben nincs ilyen, megfelelő méretű sütőbe rakható fazekak is megteszik.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojások felvert habjába belekeverjük a cukrot, ehhez egyenként kerül a tojások sárgája, majd liszt helyett 4 csomag átszitált gluténmentes vaníliás pudingport keverünk bele.
  4. Elosztjuk a masszát a tortaformákban. Lehet két részletben is elkészíteni a piskótát, 8-8 tojásból,felezve a hozzávalókatés az egyik megy a legnagyobb formába, a másik adag a két kisebbe.
  5. Tűpróbáig sütjük a piskótákat. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  6. A karamellás pudingporokat kikeverjük a cukorral és néhány kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, és felfőzzük benne a pudingot. A margarint még melegen beletesszük, és hagyjuk elolvadni, majd jól kikeverjük a krémet. Hagyjuk kihűlni. (Be fog sűrűsödni így is!)
  7. Ha készen vannak a piskóták, azokat is rácson hagyjuk kihűlni, majd félbevágva megtöltjük őket a krémmel. Ezután legjobb ha néhány órát, de inkább egy éjszakát állnak a hűtőben.
  8. Másnap boríthatjuk és díszíthetjük atortákat, és összeállítjukaz emeleteket. A borítás előtt a vajkrémmel vékonyan bevonjuk a tortát, ezzel az egyenetlenségeket is korrigálhatjuk, és a fondant-bevonatot is jobban rá tudjuk dolgozni. (A borítás és a virágok nálam pillecukor fondantból készültek, az ágakat olvasztott csokoládéval húztam meg. Egy egyszerű zacskót használtam erre a célra, aminek az egyik csücskét óvatosan picit levágtam.A fondant-t porcukrozott felületen nyújtottam ki, a piskóta átmérőjének kb. a kétszeresére, majd óvatosan ráemeltem a tortára és kézzel körbesimítottam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10127
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Diorissimo 4 recept

Ezt a tortát a nagylányom 15. születésnapjára készítettem, az ő kívánsága szerint, gluténmentes pedig azért lett, hogy a lisztérzékeny barátnője is tudjon enni belőle. A virágokat kiszúróval készítettem el már napokkal előtte és kiszárítottam, a közepükbe pedig apró cukorgyöngy került, amit egy pici vizes ecsettel rögzítettem.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...