r
Nosalty Logó

Gluténmentes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A sütéshez:

A díszítéshez:

Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A sütéshez:

A díszítéshez:

Összesen 8612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A sütéshez:

A díszítéshez:

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    693.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    214 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6668.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1522 mg
  • Foszfor
    3150 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3999 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2812 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 8612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A sütéshez:

  1. A margarint megolvasztjuk lábasban, majd hozzáadjuk a csokoládét. Jól elkeverjük, míg teljesen el nem olvad, selymessé válik az állaga, majd néha megkevergetve kihűtjük.
  2. Amíg hűl a csokink, addig az egész tojásokat habosra kikeverjük a barna cukorral (fehér habzásig), hozzáadjuk a kihűlt (enyhén folyós) csokinkat, a vaníliás cukrot, kakaóport és végül a darált diót.
  3. A masszánkat elegyítjük, ezután zsírpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük.
  4. A formát előmelegített sütőben, 180' fokon megsütjük. A sütési idő: 20-30 perc
  5. A formában hagyjuk tálalásig teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt megszórjuk gazdagon kókuszreszelékkel, és erdei gyümölcs mix-szel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3268
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bejött minden ismerősöm körében ez a recept. Ha paleo formában kívánjuk elkészíteni, a cukor helyett használhatunk xilit-et, margarin helyett (ghí-t), vagy esetleg kókuszzsírt. Garantált siker! Jó sütést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...