Gluténmentes bolognai csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g bolognai szósz23 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
172 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g bolognai szósz135 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
1032 kcal
-
200g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
1695
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
31.3g bolognai szósz14 kcal
-
15.7g sajt55 kcal
-
108 kcal
-
20.9g víz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
Összesen
177
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1051.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6309.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 4722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1695
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát az útmutató alapján elkészítjük (2 bögre liszthez 1 bögre víz, plusz egy teáskanál só), majd hagyjuk legalább 10 percet állni. Ez fontos, hogy felszívja a vizet a liszt. Ha túl lágy a tészta, akkor addig lehet hozzáadni lisztet, míg már nem ragad. Rendesen átgyúrjuk, majd két részletben 1,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
- A hideg(!!!) bolognai ragut egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára, ügyelve arra, hogy az egyik hosszabb oldalán maradjon egy kb. 3 cm-es sáv. A ragura jön még rá a reszelt sajt is. Azért fontos, hogy a ragu hideg legyen, mert különben ellágyítja a tésztát, és az kezelhetetlenné válik.
- A tésztát a lekent hosszú oldala felől nekiálljuk feltekerni úgy, hogy az üresen hagyott sávot nem tekerjük fel. A tekercset kb. 2 cm széles csigákra vágjuk, és a lelógó üres tésztát a csiga alá hajtjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne égjen le a ragu és a kifolyó olvadt sajt, és ne ragadjon le a csiga.
- Előmelegített sütőben legalább fél órát sütjük 180 fokon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 974
- Feltöltés dátuma: 2018. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Maradt otthon bolognai ragu, de már nem szerettünk volna spagettit enni ismételten. Így született meg ez a csigarecept, amit elrontani sem lehet (és egyébként bármivel meg lehet tölteni).