r
Nosalty Logó

Gluténmentes bolognai csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes bolognai csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6309.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát az útmutató alapján elkészítjük (2 bögre liszthez 1 bögre víz, plusz egy teáskanál só), majd hagyjuk legalább 10 percet állni. Ez fontos, hogy felszívja a vizet a liszt. Ha túl lágy a tészta, akkor addig lehet hozzáadni lisztet, míg már nem ragad. Rendesen átgyúrjuk, majd két részletben 1,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
  2. A hideg(!!!) bolognai ragut egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára, ügyelve arra, hogy az egyik hosszabb oldalán maradjon egy kb. 3 cm-es sáv. A ragura jön még rá a reszelt sajt is. Azért fontos, hogy a ragu hideg legyen, mert különben ellágyítja a tésztát, és az kezelhetetlenné válik.
  3. A tésztát a lekent hosszú oldala felől nekiálljuk feltekerni úgy, hogy az üresen hagyott sávot nem tekerjük fel. A tekercset kb. 2 cm széles csigákra vágjuk, és a lelógó üres tésztát a csiga alá hajtjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne égjen le a ragu és a kifolyó olvadt sajt, és ne ragadjon le a csiga.
  4. Előmelegített sütőben legalább fél órát sütjük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 970
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt otthon bolognai ragu, de már nem szerettünk volna spagettit enni ismételten. Így született meg ez a csigarecept, amit elrontani sem lehet (és egyébként bármivel meg lehet tölteni).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...