r
Nosalty Logó

Gigászi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Gigászi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 9890 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    610.8 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10326.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2083 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1264 mg
  • Foszfor
    4471 mg
  • Nátrium
    2106 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903.6 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3166 micro
Összesen 9890 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra. Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály- és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
  2. A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót, majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab, akkor adjuk hozzá a tojássárgához, és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is.
  3. Sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  4. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A mascarponét keverjük el kézi mixerrel, ezután adjuk hozzá a nutellát, és keverjük össze.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk, és betöltjük krémmel. Bevonjuk csokoládéval, és tetszés szerint díszítjük. Ha kész, akkor tegyük be a hűtőbe dermedni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1953
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Gigászi csokitorta
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...