Gesztenyetorta Mignon konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
20g vaj143 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
3g tej2 kcal
-
4g rum9 kcal
-
8g porcukor32 kcal
A díszítéshez
-
21 kcal
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
120g vaj860 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
46 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
35 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
20g tej11 kcal
-
24g rum55 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A díszítéshez
-
21g mandulapehely124 kcal
Összesen
4347
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
8.4g vaj60 kcal
-
8.4g porcukor33 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A krémhez
-
35.1g habtejszín103 kcal
-
17.6g gesztenyemassza31 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
1.7g rum4 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
A díszítéshez
-
1.5g mandulapehely9 kcal
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 287.6 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3351.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.2 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 484.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 2408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
4347
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
4 g sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 ek tej
-
3 ek rum
-
5 dkg porcukor
A díszítéshez
-
3 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, megolajozzuk kicsit, és ráteszünk egy 20 cm átmérőjűre állított tortakarikát, aminek az oldalát is beolajozzuk kicsit (kapcsos tortaformában is süthetjük, jól vajazzuk, lisztezzük ki).
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral és a tojásokkal, majd beleszitáljuk a sütőporral, kakaóporral és citromhéjjal elkevert lisztet, jól összekeverjük.
- A tésztát az előkészített formába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy vékony, hosszú pengéjű késsel óvatosan 3 lapot vágunk belőle.
- A krémhez habbá verjük a hideg tejszínt, a gesztenyemasszát lereszeljük (2 ek-nyit félreteszünk belőle), a tejjel, a rummal és a porcukorral simára keverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
- Az alsó körlapot tortatálra tesszük, megkenjük a krém kb. harmadával, ráillesztjük a középső lapot, megkenjük a maradék krém felével. Végül az utolsó lapot is a tortára illesztjük, és megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy körben a szélére is jusson egy kevés.
- A szeletelt mandulával óvatosan körbedíszítjük a torta szélét, majd a tetejét díszítjük a félretett reszelt gesztenyemasszával. (Ízlés szerint tehetünk rá szeletelt, pörkölt mandulát, tejszínhabot, kakaóport is.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 31168
- Feltöltés dátuma: 2012. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
A közelgő ünnepek jegyében készült ez a gesztenyés torta. Azonnal megkedveltem, mert nagyon könnyen, gyorsan elkészül, íze pedig egyszerűen tökéletes! Ideális választás bármilyen jeles alkalomra! Forrás: Bereczki-Papp Emese cukrász receptje alapján készítettem, kisebb változtatásokkal.