r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Gesztenyetorta Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 4347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, megolajozzuk kicsit, és ráteszünk egy 20 cm átmérőjűre állított tortakarikát, aminek az oldalát is beolajozzuk kicsit (kapcsos tortaformában is süthetjük, jól vajazzuk, lisztezzük ki).
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral és a tojásokkal, majd beleszitáljuk a sütőporral, kakaóporral és citromhéjjal elkevert lisztet, jól összekeverjük.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy vékony, hosszú pengéjű késsel óvatosan 3 lapot vágunk belőle.
  6. A krémhez habbá verjük a hideg tejszínt, a gesztenyemasszát lereszeljük (2 ek-nyit félreteszünk belőle), a tejjel, a rummal és a porcukorral simára keverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
  7. Az alsó körlapot tortatálra tesszük, megkenjük a krém kb. harmadával, ráillesztjük a középső lapot, megkenjük a maradék krém felével. Végül az utolsó lapot is a tortára illesztjük, és megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy körben a szélére is jusson egy kevés.
  8. A szeletelt mandulával óvatosan körbedíszítjük a torta szélét, majd a tetejét díszítjük a félretett reszelt gesztenyemasszával. (Ízlés szerint tehetünk rá szeletelt, pörkölt mandulát, tejszínhabot, kakaóport is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31168
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A közelgő ünnepek jegyében készült ez a gesztenyés torta. Azonnal megkedveltem, mert nagyon könnyen, gyorsan elkészül, íze pedig egyszerűen tökéletes! Ideális választás bármilyen jeles alkalomra! Forrás: Bereczki-Papp Emese cukrász receptje alapján készítettem, kisebb változtatásokkal.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...