Gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
13g barna cukor51 kcal
-
6 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
15 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g rum6 kcal
-
67g gesztenyemassza119 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
4g rum9 kcal
-
167 kcal
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
80g barna cukor304 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
91 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
16g rum37 kcal
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
24g rum55 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Összesen
4692
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
5.2g barna cukor20 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
1g rum2 kcal
-
25.9g gesztenyemassza46 kcal
-
12.9g vaj93 kcal
-
9.7g porcukor38 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
25.9g növényi habtejszín65 kcal
Összesen
304
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 277.9 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1757.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 502 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.3 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
4692
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
2 ek rum
-
40 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek rum
-
4 dl növényi habtejszín
Elkészítés
- A barna porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a rumot, és keverjük még 1-2 percig.
- A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. zsírozzuk, és lisztezzük ki), majd öntsük bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb. 15 percig, tűpróbáig.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- A gesztenyemasszát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, vagy a krumplinyomóval nyomjuk át.
- Ezután adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot, majd keverjük simára.
- A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük össze a gesztenyés krémmel.
- A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük bele egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába, majd kanalazzuk rá a krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. (a tészta mire teljesen kihűl, kissé összemegy, és éppen belefér majd a 24 cm-es formába)
- Ezután pár órára vagy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
- Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg cukrozott kakaóval, és díszítsük porcukorral. A tésztája légiesen könnyű, melyhez nagyon jól illik a habos gesztenyekrém.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
394 recept
Nálunk a karácsonyi ünnephez hozzátartoznak a gesztenyével készült sütemények, torták, így ez az egyszerű gesztenyetorta is.