Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
17g víz0 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
23g tojás29 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
42 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
200g víz0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
275g tojás346 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
10.9g víz0 kcal
-
10.9g margarin78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
15g tojás19 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
13.7g gesztenyemassza24 kcal
-
10.9g növényi habtejszín27 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 904 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2269.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 444.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2025 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy edénybe rakjuk a vizet, a margarint, a sót, a cukrot, majd felforraljuk.
- Ha forr, belerakjuka lisztet, és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Ekkor félretesszük hűlni.
- Ha már langyos, robotgéppel egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
- A tésztából csillagcsöves nyomózsákkal diónyi halmokat nyomunk egy tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert meg fognak nőni a fánkok.
- 180 Co-ra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt aranysárgára sütjük a fánkokat.
- A krémhez összekeverjük a pudingport,acukrot,a tejet, és megfőzzük.
- Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a széttördelt gesztenyemasszát.
- A tejszínt vagy Hulalát kemény habbá verjük (a tejszínhezhabfixálót is teszünk), és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
- A kihűlt fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a gesztenyés-tejszínes krémmel, majd megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9689
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezzel a recepttel szeretném bebizonyítani a kételkedőknek, hogy igenis nagyon könnyű elkészíteni a képviselőfánkot, feltéve ha jól működik a sütőnk. A sütésre kell a legjobban odafigyelni, ha 15-20 perc után elkezd pirulni a fánkunk, ne vegyük ki, nyugodtan süssük még, nem fog megégni, viszont a belseje is szépen át fog sülni. Édesanyám most először próbálkozott a képviselőfánk elkészítésével az én unszolásomra, mert hogy szerintem az milyen egyszerű... Hát ő annyira vigyázott a fánkokra, hogy amint elkezdtek barnulni, kivette a sütőből, és ahogy hűltek a fánkok, össze is lapultak, mint a palacsinta. Kívülről úgy tűnt, mintha megsültek volna, viszont a belsejük még nyers volt. Tanulságos eset.:) Ez a recept egyébként úgy született, hogy a nagymamám felhívott egyik nap, hogy látott a tévében egy jó kis receptet és gyorsan elmondja nekem hogyan készült, mert ő úgyis elfelejti. Egy gesztenyés-pudingos-tejszínes krémet készítettek, ezt töltötték be a képviselőfánkok alján egy vékonyabb fejű nyomózsákkal. Ebből az információból alkottam meg a krémet, ami szerintem nagyon kis könnyű, finom krém lett, akár tortában is el tudnám képzelni... Először én is a fánkok alján nyomtam be a krémet, de így sokkal kevesebb fért beléjük, és maradt volna meg a krémből, úgyhogy inkább félbevágtam a fánkokat, és így töltöttem meg a gesztenyés krémmel.