r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe rakjuk a vizet, a margarint, a sót, a cukrot, majd felforraljuk.
  2. Ha forr, belerakjuka lisztet, és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Ekkor félretesszük hűlni.
  3. Ha már langyos, robotgéppel egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A tésztából csillagcsöves nyomózsákkal diónyi halmokat nyomunk egy tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert meg fognak nőni a fánkok.
  5. 180 Co-ra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt aranysárgára sütjük a fánkokat.
  6. A krémhez összekeverjük a pudingport,acukrot,a tejet, és megfőzzük.
  7. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a széttördelt gesztenyemasszát.
  8. A tejszínt vagy Hulalát kemény habbá verjük (a tejszínhezhabfixálót is teszünk), és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  9. A kihűlt fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a gesztenyés-tejszínes krémmel, majd megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9713
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Ezzel a recepttel szeretném bebizonyítani a kételkedőknek, hogy igenis nagyon könnyű elkészíteni a képviselőfánkot, feltéve ha jól működik a sütőnk. A sütésre kell a legjobban odafigyelni, ha 15-20 perc után elkezd pirulni a fánkunk, ne vegyük ki, nyugodtan süssük még, nem fog megégni, viszont a belseje is szépen át fog sülni. Édesanyám most először próbálkozott a képviselőfánk elkészítésével az én unszolásomra, mert hogy szerintem az milyen egyszerű... Hát ő annyira vigyázott a fánkokra, hogy amint elkezdtek barnulni, kivette a sütőből, és ahogy hűltek a fánkok, össze is lapultak, mint a palacsinta. Kívülről úgy tűnt, mintha megsültek volna, viszont a belsejük még nyers volt. Tanulságos eset.:) Ez a recept egyébként úgy született, hogy a nagymamám felhívott egyik nap, hogy látott a tévében egy jó kis receptet és gyorsan elmondja nekem hogyan készült, mert ő úgyis elfelejti. Egy gesztenyés-pudingos-tejszínes krémet készítettek, ezt töltötték be a képviselőfánkok alján egy vékonyabb fejű nyomózsákkal. Ebből az információból alkottam meg a krémet, ami szerintem nagyon kis könnyű, finom krém lett, akár tortában is el tudnám képzelni... Először én is a fánkok alján nyomtam be a krémet, de így sokkal kevesebb fért beléjük, és maradt volna meg a krémből, úgyhogy inkább félbevágtam a fánkokat, és így töltöttem meg a gesztenyés krémmel.

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...