r
Nosalty Logó

Gesztenyés pulykarolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Gesztenyés pulykarolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 444 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346.9 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9699.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3407 mg
  • Nátrium
    4593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 5309 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a gesztenyét, majd héját X alakban bevagdossuk, és puhára főzzük (kb. 1/2 óra).
  2. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a megtisztított, megmosott vöröshagymát is, és megpirítjuk együtt. Hozzátesszük a darált pulykahúst és a só 3/4 részét, borsot, a szerecsendiót is belereszeljük, majd az egészet összerottyantjuk.
  3. A szikkadt zsömlét felkockázzuk, majd a a tejbe áztatjuk (picit majd ki kell nyomkodni, hogy ne tocsogjon). A puhára főtt gesztenyét megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. A gyömbért kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a zsömlét, gesztenyét és gyömbért belekeverjük a kissé lehűtött darált húsos masszába, hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet egyneművé dolgozzuk. Ezután hűtőbe tesszük a tölteléket 1 órára.
  4. A pulykamell-szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk (és ízlés szerint borsozhatjuk is). Ha másnap szeretnénk sütni, vagy lefagyasztani, akkor a szeletnek megfelelően egy folpackdarabot megkenünk olajjal, ráteszünk 1 baconszeletet, ráfektetjük a pulykamellfilét, és felviszünk a szélére a darált húsos töltelékből, majd óvatosan feltekerjük a baconnel fedett mellfiléket, végül a folpackkal szorosan áttekerjük, és picit tömörítjük, formázzuk. Ha frissen sütjük, akkor folpack helyett alufóliát használunk, és rögtön mehet a sütőbe!
  5. 180°-ra előmelegítjük a sütőt, és az alufóliába tekert roládokat egy magasabb falú tepsibe helyezzük, aláöntünk egy kevés vizet, és kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük róla az alufóliát, és grill fokozaton még pirítjuk, amíg szép aranybarna színt kap a bacon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 1126
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 01.

Ajánló

Nagyon finom édesburgonya-pürével (karácsonyra), de a fotón hagymás burgonyával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés pulykarolád
Pancsika 101 recept

Először néhány éve karácsonyra készítettem, amikor nagy sikert aratott, így év közben is néhányszor el szoktam készíteni, amikor friss gesztenyét tudok vásárolni. Az első roládot egyben sütöttem őzgerinc formában, ami nagyon mutatós volt, viszont sok napig ettük. :) Így kitaláltam, hogy minden egyes kiklopfolt mellfilét külön töltök be, és készítek belőle roládot, majd folpackba tekerve (+hűtőtasak) remekül eláll, és amikor nincs időm főzni, akkor 1-2 kis roládot előveszek, kiolvasztom, majd készre sütöm, és akár salátával is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...