Gesztenyés pite meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
63g meggybefőtt45 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
698
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
250g meggybefőtt180 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2792
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
4.3g margarin31 kcal
-
2.6g sertészsír23 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
17.3g gesztenyemassza31 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
-
21.6g meggybefőtt16 kcal
A tetejére
-
4.8g tojás6 kcal
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
698
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 130.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 190.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 954 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 751 micro
Összesen
2792
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
3 dkg sertészsír
-
2 dkg porcukor
-
0.5 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
0.5 teáskanál cukor
A töltelékhez
-
20 dkg gesztenyemassza
-
1 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 dl habtejszín
-
10 ml rumaroma
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet összemorzsoljuk a cukorral a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
- Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
- A töltelékhez a gesztenyemasszát a többi hozzávalóval (a meggy kivételével) robotgéppel összedolgozzuk. (ízlés szerint adhatunk hozzá rumot még.)
- A pihentetés után a tésztát kettéosztjuk, az egyik gombócot két folpack közt akkorára nyújtjuk, hogy a piteforma szélét is ki tudjuk bélelni vele.
- A felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a tésztát a piteformába belenyomkodjuk, majd a másik folpack-ot is eltávolítjuk.
- Rákanalazzuk a gesztenyés masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
- A másik tésztagombóccal ugyanígy járunk el, mielőtt azonban átfordítanánk, néhány helyen szaggatóval kiszúrjuk, vagy megszurkáljuk villával. A tészták széleit összenyomkodjuk, tetejét megkenjük felvert tojással.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6145
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
vikki
85 recept
Nagyon szeretem a rumos gesztenyemasszát, ezért is gondolkodtam rajta, hogy hogyan lehetne felhasználni úgy, hogy az állaga (nagyjából) ugyanaz maradjon. Így született meg végül ez a pite.