r
Nosalty Logó

Gesztenyés-mandulás számtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
Gesztenyés-mandulás számtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6585.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2630 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 3188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat ne essen ki.
  2. A lisztet, tojássárgáját, cukrot, vanillincukrot és sütőport összekeverjük. Óvatosan, lassan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan simára keverjük.
  3. Előre kivajazott, picit belisztezett formába öntjük a masszát. (Szilikonforma esetén nem fontos vajazni/lisztezni.)

Krém

  1. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát.
  2. Megfőzzük a pudingot. Én margarint olvasztok először, ebbe keverem a pudingport, majd felöntöm lassanként tejjel, és a végén adom hozzá a cukrot.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a gesztenyemasszát és a kakaóport. Öntünk bele ízlés szerint manduladarát.
  4. Hagyjuk nagyjából kihűlni.

Díszítés

  1. A kihűlt piskótát ízlés szerint 2 vagy 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel. Akár kinyomóval is tehetünk kis gömböket rá.
  2. Tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, pici cukorkákaformákkal és csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 668
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 29.

Receptkategóriák

Gesztenyés-mandulás számtorta
KonyhaBoszi 14 recept

Idén ünnepeltük a Párommal 10 éves évfordulónk, ennek alkalmából készítettem ezt a tortát, ami nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...