r
Nosalty Logó

Gesztenyés fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gesztenyés fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    2932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 3616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet.
  2. Tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe sóval, vajjal, reszelt citromhéjjal együtt.
  4. Simára összedolgozzuk, majdnem hólyagosra. Hozzáadjuk az olajat, és azzal még teljesen kikeverjük.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett munkafelületre borítjuk, kb. 10 percig pihentetjük.
  7. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
  8. Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt, (nem túl forró) olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3028
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés fánk
Salamon Csilla 1202 recept

Ez volt a farsangi fánkunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...