r
Nosalty Logó

Gesztenyés-diós piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gesztenyés-diós piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 2345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 2345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat egy tálba tesszük a cukorral, a fehérjéket pedig egy másik tálba a csipet sóval. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. A sárgáját habosra és világosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy kis részét elkeverjük a sárgájával. Majd a maradék habot két részben óvatosan hozzáforgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és ott elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 percig sütjük. Amikor kész, konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük. Így hagyjuk nagyjából 10 percig, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát, tejfölt, porcukrot és rumaromát kihabosítjuk kézi mixerrel. A szilvalekvárt elkeverjük egy kevés vízzel, hogy könnyebben kenhető legyen.
  2. A piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt. Egyenletesen elkenjük rajta a lekvárt, majd a gesztenyés krémet is elegyengetjük rajta. Feltekerjük, és a bevonásig hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz

  1. A cukrot, kakaót és vizet egy kis lábasba tesszük, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Addig főzzük, amíg fényes nem lesz, és a cukor fel nem oldódik benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  2. A kész mázzal leöntjük a tekercset, majd megszórjuk darált dióval, és a hűtőbe tesszük dermedni a tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2245
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Gesztenyés-diós piskótatekercs
Lakos Benedek 373 recept

A légies, kevés darált dióval dúsított piskóta gesztenyés krémet rejt, és még egy pár további megleptést is. Kevés szilvalekvár teszi ízesebbé a süteményt, az éjsötét csokoládészósz pedig minden centijét bevonja. Gyors, egyszerű és isteni desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...