Gesztenyés-diós piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
18g tejföl35 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
3g szilvalekvár4 kcal
A csokimázhoz
Összesen
294
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
A csokimázhoz
Összesen
2345
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
30.9g tojás39 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
8.4g rétesliszt31 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
23.4g gesztenyemassza42 kcal
-
13.1g tejföl26 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
1.9g szilvalekvár3 kcal
A csokimázhoz
-
9.4g porcukor36 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
294
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 929 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.7 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 361 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 728 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1490 micro
Összesen
2345
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek rétesliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
250 g gesztenyemassza
-
140 g tejföl
-
3 ek porcukor
-
1 csepp rumaroma
-
1 ek szilvalekvár
A csokimázhoz
-
10 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek víz
-
1 ek vaj
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat egy tálba tesszük a cukorral, a fehérjéket pedig egy másik tálba a csipet sóval. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
- A sárgáját habosra és világosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy kis részét elkeverjük a sárgájával. Majd a maradék habot két részben óvatosan hozzáforgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és ott elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 percig sütjük. Amikor kész, konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük. Így hagyjuk nagyjából 10 percig, közben elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez
- A gesztenyemasszát, tejfölt, porcukrot és rumaromát kihabosítjuk kézi mixerrel. A szilvalekvárt elkeverjük egy kevés vízzel, hogy könnyebben kenhető legyen.
- A piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt. Egyenletesen elkenjük rajta a lekvárt, majd a gesztenyés krémet is elegyengetjük rajta. Feltekerjük, és a bevonásig hűtőbe tesszük.
A csokimázhoz
- A cukrot, kakaót és vizet egy kis lábasba tesszük, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Addig főzzük, amíg fényes nem lesz, és a cukor fel nem oldódik benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
- A kész mázzal leöntjük a tekercset, majd megszórjuk darált dióval, és a hűtőbe tesszük dermedni a tálalásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 2245
- Feltöltés dátuma: 2022. december 08.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
A légies, kevés darált dióval dúsított piskóta gesztenyés krémet rejt, és még egy pár további megleptést is. Kevés szilvalekvár teszi ízesebbé a süteményt, az éjsötét csokoládészósz pedig minden centijét bevonja. Gyors, egyszerű és isteni desszert.