r
Nosalty Logó

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Schelek
Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4422 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 4422 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyét előmelegített sütőben megsütjük (mivel nincs szezon, csak zacskós, főtt és hámozott gesztenyétkaptam, azt sütöttem meg, így nagyon jó lett!). Érdemes időnként lesni, hogy jó-e már.Aszínén és az illatán érezni igazán, hogy alakul, de megkóstolni is ér.;)
  2. Közben a csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, és az olajon kisütjük (amíg vöröses nem lesz). Szerintem érdemes kisebb darabokat készíteni, de a legfontosabb, hogy az edény kitöltéséhezmegfelelő szeletek szülessenek.
  3. Egy magas falú, hőálló edénybe szorosan egymás mellé helyezünkcsirkemell-darabokat úgy, hogy alig legyen rés. Sózzuk, egy kevés szerecsendióval megszórjuk, majd a kisebb darabokba vágott gesztenyét egy rétegben ráhelyezzük (félbe vagy háromba vágtam, a méretüknek megfelelően).
  4. Egymás után pakoljuk a rétegeket (husi, fűszer, gesztenye, husi, stb.), amíg van alapanyag, de két-három szem gesztenyét meghagyunk.
  5. A kihagyott gesztenyéket villával szétnyomkodjuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk), a tejföllel és a cukorral jól elkeverjük, majd a tejszínnel felhígítjuk. Végül ráöntjük a gesztenyés csirkére.
  6. Sütőben közepes lángon, lefedve 25 percig sütjük, majd a fedőt levéve 10 percre még a sütőben hagyjuk. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x25x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5189
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
Schelek 10 recept

Megláttam, hogy a főzőversenyre gesztenyés recept kell, és ki akartam találni valami újat. Egy ananászos receptre analóg módon, a gesztenye tulajdonságainak megfelelően jött végül össze ez a recept, aminek elkészítését párom támogatta. És mivel nagyon finom és tápláló lett a végeredmény, nem bánta meg.:) Tipp:  várakozásaimmal ellentétben, desszertnek valami igen édes, csokis dolog kimondottan jól esik! Mi ezt ma túró rudival oldottuk meg.;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...