r
Nosalty Logó

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Schelek
Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4422 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 4422 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyét előmelegített sütőben megsütjük (mivel nincs szezon, csak zacskós, főtt és hámozott gesztenyétkaptam, azt sütöttem meg, így nagyon jó lett!). Érdemes időnként lesni, hogy jó-e már.Aszínén és az illatán érezni igazán, hogy alakul, de megkóstolni is ér.;)
  2. Közben a csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, és az olajon kisütjük (amíg vöröses nem lesz). Szerintem érdemes kisebb darabokat készíteni, de a legfontosabb, hogy az edény kitöltéséhezmegfelelő szeletek szülessenek.
  3. Egy magas falú, hőálló edénybe szorosan egymás mellé helyezünkcsirkemell-darabokat úgy, hogy alig legyen rés. Sózzuk, egy kevés szerecsendióval megszórjuk, majd a kisebb darabokba vágott gesztenyét egy rétegben ráhelyezzük (félbe vagy háromba vágtam, a méretüknek megfelelően).
  4. Egymás után pakoljuk a rétegeket (husi, fűszer, gesztenye, husi, stb.), amíg van alapanyag, de két-három szem gesztenyét meghagyunk.
  5. A kihagyott gesztenyéket villával szétnyomkodjuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk), a tejföllel és a cukorral jól elkeverjük, majd a tejszínnel felhígítjuk. Végül ráöntjük a gesztenyés csirkére.
  6. Sütőben közepes lángon, lefedve 25 percig sütjük, majd a fedőt levéve 10 percre még a sütőben hagyjuk. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x25x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5189
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
Schelek 10 recept

Megláttam, hogy a főzőversenyre gesztenyés recept kell, és ki akartam találni valami újat. Egy ananászos receptre analóg módon, a gesztenye tulajdonságainak megfelelően jött végül össze ez a recept, aminek elkészítését párom támogatta. És mivel nagyon finom és tápláló lett a végeredmény, nem bánta meg.:) Tipp:  várakozásaimmal ellentétben, desszertnek valami igen édes, csokis dolog kimondottan jól esik! Mi ezt ma túró rudival oldottuk meg.;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek