Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
69g leveles tészta255 kcal
Töltelék
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
68g gesztenyekrém171 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
18g feta sajt46 kcal
-
13g dió82 kcal
A tészta megkenéséhez
Összesen
790
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
275g leveles tészta1020 kcal
Töltelék
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
270g gesztenyekrém686 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
70g feta sajt186 kcal
-
50g dió327 kcal
A tészta megkenéséhez
Összesen
3162
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
20.7g leveles tészta77 kcal
Töltelék
-
37.7g csirkemellfilé45 kcal
-
20.4g gesztenyekrém52 kcal
-
7.5g aszalt szilva18 kcal
-
5.3g feta sajt14 kcal
-
3.8g dió25 kcal
A tészta megkenéséhez
Összesen
239
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1083 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
790
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.9 g
Zsír
-
Összesen 132 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 607 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4331.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.2 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 478.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
3162
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A megsütött vagy megfőzött csirkehúst apró kockákra vágjuk. Az aszalt szilvát és a feta sajtot is apró kockákra vágjuk, a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
- A húst összekeverjük a gesztenyeszósszal. (Ha nem áll rendelkezésre gesztenyeszósz, használjunk 10 dkg gesztenyemasszát, amit egy kis tejszínnel lazítsunk fel, és adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Ezt érdemes előtte egy külön tálban robotgéppel összekeverni. Egy híg, édes szószt kell kapnunk.)
- A gesztenyés húshoz adjuk hozzá a feta sajtot, az aszalt szilvát és a diót, és jól keverjük össze.
- Készítsük elő a leveles tésztát. Mi a csomagolásban lévő sütőpapíron hagytuk a tésztát, és egy nagy tepsire helyeztük.
- A tölteléket halmozzuk hosszában a kinyújtott tészta közepére egy csíkban. A tölteléket egy kanál segítségével vagy a kezünkkel tömörítsük és formázzuk egyenletes rúddá.
- A töltelékre hajtsuk rá a tésztát két oldalról, és nyomkodjuk össze a tetejét és a rúd két végét úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Töltelék
- Az elkészült rudat egy felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.
- 180 C fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2643
- Feltöltés dátuma: 2015. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A vasárnapi ebédről megmaradt grillezett csirkemellet a párom hasznosította újra. A kamrában talált gesztenyekonzervet (amit még barátnőm Franciaországból hozott nekünk), aszalt szilvát, feta sajtot és diót kevert a felkockázott húshoz, majd egy csomag leveles tésztába göngyölte az édes-sós keveréket. Az eredmény egy vagány, gyors és laktató étel. A párom merészségének és fantáziájának köszönhető ez a recept . Ezúton is köszönöm neki a finom vacsit, amivel meglepett.