r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse torta meggyel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyemousse torta meggyel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

751
Kalória
11.6g
Fehérje
65.7g
Szénhidrátok
47.5g
Zsír
33.5g
Víz
172.7g
Koleszterin
1.1g
Rost
17.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 9001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    570 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2486 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 9001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A torta alaphoz

  1. A kekszet és a diót tiszta nejlonzacskóba rakjuk, a szélét összefogjuk, konyharuhán keresztül klopfolóval összetörjük.
  2. Az diós kekszmorzsát összekeverjük a puha vajjal.
  3. A sütőpapírral bélelt tortaforma oldalát körberakjuk a rolettivel.
  4. Az aljára halmozzuk a vajas kekszet, és belenyomkodjuk.
  5. A hűtőbe tesszük.

A gesztenyemousse-hoz

  1. A tejet felmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. Visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett langyosra hűtjük
  4. A gesztenyemasszát átnyomjuk, és belekeverjük a pudingba, és hozzákeverjük a mascarponét és a rumaromát.
  5. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos-mascarponés krémmel.

A díszítéshez

  1. A tortaalapra tesszük a lecsepegtetett meggyet, és ráhalmozzuk a gesztenyemousse-t.
  2. Lereszelt gesztenyemasszával díszítjük a tetejét, néhány órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Férjem meglepte a családot egy neves budai kávézó gesztenyés sütijével. A családunk nagy, a süti szemérmetlenül drága és kicsi, viszont nagyon finom volt. Sokáig érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt én is elkészítsem. A nagy alkalom anyukám szülinapja lett. Mivel sokan voltunk, és először készítettem ezt a tortát (recept nélkül), nem bíztam a véletlenre, tartalékba készült még egy sajttorta is, ami végül a barátainknál kötött ki, mert a gesztenyés lett a favorit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!