r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse torta meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyemousse torta meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 9001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    570 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2486 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 9001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A torta alaphoz

  1. A kekszet és a diót tiszta nejlonzacskóba rakjuk, a szélét összefogjuk, konyharuhán keresztül klopfolóval összetörjük.
  2. Az diós kekszmorzsát összekeverjük a puha vajjal.
  3. A sütőpapírral bélelt tortaforma oldalát körberakjuk a rolettivel.
  4. Az aljára halmozzuk a vajas kekszet, és belenyomkodjuk.
  5. A hűtőbe tesszük.

A gesztenyemousse-hoz

  1. A tejet felmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. Visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett langyosra hűtjük
  4. A gesztenyemasszát átnyomjuk, és belekeverjük a pudingba, és hozzákeverjük a mascarponét és a rumaromát.
  5. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos-mascarponés krémmel.

A díszítéshez

  1. A tortaalapra tesszük a lecsepegtetett meggyet, és ráhalmozzuk a gesztenyemousse-t.
  2. Lereszelt gesztenyemasszával díszítjük a tetejét, néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5831
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem meglepte a családot egy neves budai kávézó gesztenyés sütijével. A családunk nagy, a süti szemérmetlenül drága és kicsi, viszont nagyon finom volt. Sokáig érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt én is elkészítsem. A nagy alkalom anyukám szülinapja lett. Mivel sokan voltunk, és először készítettem ezt a tortát (recept nélkül), nem bíztam a véletlenre, tartalékba készült még egy sajttorta is, ami végül a barátainknál kötött ki, mert a gesztenyés lett a favorit.

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...