Gesztenyekrémes szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
A bevonathoz
-
67g marcipán308 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
A vajkrémhez
Összesen
1013
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
660g tojás831 kcal
-
120g xilit288 kcal
-
180g zabpehelyliszt727 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g xilit480 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
A bevonathoz
-
800g marcipán3696 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
A vajkrémhez
Összesen
12159
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
17.1g tojás21 kcal
-
3.1g xilit7 kcal
-
4.7g zabpehelyliszt19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
12.9g gesztenyemassza23 kcal
-
6.5g margarin46 kcal
-
5.2g xilit12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor4 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
7.8g növényi tejszín19 kcal
A bevonathoz
-
20.7g marcipán96 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.3g cukorgyöngy1 kcal
A vajkrémhez
Összesen
311
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
1013
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 184.3 g
Zsír
-
Összesen 723.2 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 2167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7713 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1666 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 3185 mg
-
Nátrium 2230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1168.5 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 544.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5024 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 473 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1822 mg
-
Retinol - A vitamin: 4769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3050 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
12159
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojás
-
12 ek xilit
-
12 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 csepp citromlé
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
25 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 ml rumaroma
-
10 ml vaníliaaroma
-
3 dl tej
-
3 dl növényi tejszín
A bevonathoz
-
80 dkg marcipán
-
1 ek cukorgyöngy
A vajkrémhez
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
- A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
- A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
- A tortát háromfelé vágjuk.
- A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
- A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
- Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
- Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
- A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
- 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
- Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
- A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
- A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10255
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Születésnapra csináltam ezt a tortát.