r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyekrémes szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 1013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 12159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    723.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    2167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3245 micro
Összesen 12159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
  5. A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A tortát háromfelé vágjuk.
  7. A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
  8. A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
  9. Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
  10. Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
  11. A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
  12. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  13. Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
  14. A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
  15. A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10257
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra csináltam ezt a tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...