Gesztenyekrémes piskótakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Aaaniii
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A gesztenyés krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
743
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A gesztenyés krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
Összesen
5936
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
8.6g tojás11 kcal
-
13g porcukor50 kcal
-
15.6g tejföl31 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A gesztenyés krémhez
-
26g gesztenyemassza47 kcal
-
10.4g vaj75 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
Összesen
309
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
743
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 253.5 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5067.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1379 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 2098 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 844.2 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 407.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
5936
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
25 dkg porcukor
-
3 dl tejföl
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A gesztenyés krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a sütőt előmelegítjük.
- A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, azzal tovább keverjük, belereszeljük a citromhéjat, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk. Addig keverjük, míg szép sima tésztát kapunk, ez géppel kb. 3 perc.
- Kikent, lisztezett tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a gesztenyepürét, kidolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 kanál tejjel hígíthatjuk.
- Hozzáadjuk az ízlés szerinti rumot/rumaromát.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém kicsit több, mint negyedét a két lap közé kenjük, a maradékkal kívül bevonjuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokireszelékkel. Pár órára érdemes hűtőben pihentetni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 7062
- Feltöltés dátuma: 2011. december 25.
Ajánló
Ha van fenyőfa vagy csillag alakú kiszúrónk, még ünnepibb lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Aaaniii
27 recept
Karácsonyra gesztenyés sütit gondoltam desszertnek, de nem vagyok nagyon gyakorlott házi süti készítő, így tartottam egy főpróbát, a végeredmény a képen látható, és nagyon finom is lett. Karácsonykor így már bátrabban készítem majd. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik, kiválasztottam egy piskótát és egy krémet, és összeadtam őket. :-)