r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Gesztenyekrémes piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Összesen 5936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    2098 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 5936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, azzal tovább keverjük, belereszeljük a citromhéjat, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk. Addig keverjük, míg szép sima tésztát kapunk, ez géppel kb. 3 perc.
  3. Kikent, lisztezett tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez a vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a gesztenyepürét, kidolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 kanál tejjel hígíthatjuk.
  5. Hozzáadjuk az ízlés szerinti rumot/rumaromát.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém kicsit több, mint negyedét a két lap közé kenjük, a maradékkal kívül bevonjuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokireszelékkel. Pár órára érdemes hűtőben pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7062
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Ajánló

Ha van fenyőfa vagy csillag alakú kiszúrónk, még ünnepibb lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Karácsonyra gesztenyés sütit gondoltam desszertnek, de nem vagyok nagyon gyakorlott házi süti készítő, így tartottam egy főpróbát, a végeredmény a képen látható, és nagyon finom is lett. Karácsonykor így már bátrabban készítem majd. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik, kiválasztottam egy piskótát és egy krémet, és összeadtam őket. :-)

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...