r
Nosalty Logó

Gazdagon rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gazdagon rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 1116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2519 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Megmossuk, felszeleteljük a padlizsánt. A sajtot is szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb jénai tálban a következő sorrendben rétegezzük a hozzávalókat: hús - padlizsán - szárított paradicsom - sajt. (A húsból és a padlizsánból lehet, hogy két sor is lesz, rakjuk nyugodtan duplán. Ha két sor után marad még padlizsán, kockázzuk fel, és töltsük ki rakott ételünk réseit a kockákkal.) Megcsöpögtetjük a paradicsom olajos levével.
  4. 175 °C-on addig sütjük, amíg elkezd barnulni a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3494
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 01.

Ajánló

Könnyű nyári vacsorának megfelelő étel. Önmagában, vagy esetleg rizzsel tálalva fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egytálétel készült azokból az alapanyagokból, ami éppen a hűtőben volt, vagy megmaradt más étel készítése után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...