r
Nosalty Logó

Gazdag diótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS78 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mariam
Gazdag diótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

1021
Kalória
20g
Fehérje
60g
Szénhidrátok
82.8g
Zsír
59.2g
Víz
187g
Koleszterin
5.8g
Rost
48.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    496.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    267 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
  2. Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácson hűtjük ki.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
  5. Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
  6. A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
  7. A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
  8. Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ez a torta már korábban felkerült a tortás blogomra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!