r
Nosalty Logó

Garnélás tészta gyömbérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hena
Garnélás tészta gyömbérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    3002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 2067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót gondosan készítsünk elő, mert gyorsan készül el a mártás! Egyedül a fokhagymát ne aprítsuk fel előre, mert elveszti az ízét!
  2. A tésztát rakjuk fel főni.
  3. Olívaolaj és vaj keverékét nagy, magas falú serpenyőben, közepes hőfokra felmelegítjük.
  4. Az apróra vágott hagymát majdnem készre dinszteljük, majd hozzáadjuk a gyömbért és a paradicsomot is.
  5. Körülbelül 1 perc múlva hozzáadjuk a rákot, ízlés szerint megsózzuk. Nagyobb lángon folyamatos kevergetés mellett felhevítjük.
  6. Hozzáadjuk a fehérbort, amikor felforrt, az időközben felaprított fokhagyma felét, és a chilit hozzákeverjük.
  7. Pár perc főzés után hozzáadjuk a tejszínt, és közepes lángon, néhány percig lassú tűzön forraljuk. Kóstoljuk meg, hogy kell-e még sózni, mert a tejszíntől édes lehet a mártás.
  8. Az ekkorra éppen elkészült tésztát leszűrjük (ne öblítsük le!).
  9. A mártáshoz hozzákeverjük a maradék fokhagymát, és a tésztát, és összemelegítjük. Ízlés szerint, közvetlen a tálalás előtt belerakhatunk frissen felaprított petrezselymet is. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

Ajánlott ital: száraz, fiatal, üde fehérbor, görög rajongóknak hideg retsina.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyömbértől és a chilitől igazán pikáns lesz a mártás, de nem csípős!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...