r
Nosalty Logó

Fűszeres sültpaprika-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Fűszeres sültpaprika-saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1594 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4439 micro
  • β-crypt
    1339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1532.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    26635 micro
  • β-crypt
    8036 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1594 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe (ha van, akkor grillfunkción). Addig sütjük, amíg feketedni nem kezd és félidőben érdemes megfordítani őket. Oldalanként 8-10 perc elég nekik. Nem kell megijedni, ha tényleg feketére sült, ez majd eltűnik róla.
  2. A paprikákat még forrón szedjük egy edénybe, majd rögtön fóliázzuk le (így a gőztől jobban elválik a héj és a paprika húsa). Kb. negyed óra után, amikor már nem olyan forró a paprika, húzzuk le a héját, csumázzuk ki, és kaparjuk ki a magokat, majd aprítsuk fel két centis csíkokra, és tegyük félre.
  3. Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk bele a megtisztított és felszeletelt fokhagymát. Pirítsuk egy-két percig, majd adjuk hozzá az összevágott paprikát. Sózzuk és fűszerezzük, majd öntsük hozzá az ecetet. Egyszer forgassuk át, és már el is zárhatjuk alatta a lángot.
  4. Ha kihűlt, tegyük jól záródó dobozba, és rakjuk be a hűtőbe 3-4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. Ehetjük köretként vagy "savanyúságnak" is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20587
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptkategóriák

Az egyetlen macera a paprikák hámozása, de ettől eltekintve egy roppant egyszerű és legalább annyira finom saláta, ami másnap, hidegen a legjobb, amikor összeértek az ízek. Az ottoman (ami egy török fűszerkeverék) elhagyható belőle, vagy opcionálisan nyugodtan másra cserélhető. Nem muszáj ragaszkodni a kápia paprikához - bár kétségtelenül az édeskés íze miatt ebből a legfinomabb -, csinálhatjuk vegyesen is vagy csak simán tv paprikából, esetleg kevés csípőset is dobhatunk bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk