r
Nosalty Logó

Fűszeres sonkás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres sonkás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 1022 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 4079 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 319 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1022 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7598.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    3839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4079 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  3. A tejfelbe keverjük a tojássárgáját és a sót.
  4. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojásos tejfelt, és alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, letakarva kelesztjük, kb. 20-25 percig.

A fűszeres vajas locsoláshoz

  1. Kis edényben olvasszuk fel a vajat.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket és a szezámmagot. Alacsony lángon, kevergetve, forraljuk néhány percig, addig amíg összeáll, kicsit sűrűbbnek tűnik. Tegyük félre.

A töltelékhez

  1. Ha tészta megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, és lazán átgyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, kb. akkorára,mint egy sütőpapír, 2-2,5 mm vastagra.
  2. A sonka szeleteket szépen sorjában ráfektetjük a tésztánkra, kicsit fedjék egymást. Ha ezzel megvagyunk, a vékony szelet sajtok következnek, ezeket csak egymás mellé fektetjük. A tészta hosszanti oldaláról indulva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit. Éles késsel felszeleteljük a roládunkat, kb. 2-2,5 cm vastag szeletekre.
  3. Sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk a szeleteket, ügyeljünk a távolságra, mert dagadni fognak. Minden tekercs tetejét meglocsoljuk kb. egy evőkanálnyi olvadt fűszeres vajjal.
  4. 180 celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, és illatosra sütjük..... kb. 30 perc! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4978
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak készült...... az alapanyagok a hűtőben pihentek, de úgy gondoltam, nagyobb sikert aratok, ha nem sonkás-sajtos szendvics formájában tálalom őket! :))) A végére illatos, szépséges, ropogós aljú csigák lettek. Frissen a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...