r
Nosalty Logó

Fűszeres kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Fűszeres kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7376.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    4605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a sóval.
  3. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a felfuttatott élesztőt, valamint az olajat.
  4. A tejjel bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát kapunk, amely az edény falától elválik.
  5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kettévágjuk, kerek lapot nyújtunk, és átlósan 8 részre vágjuk.
  7. A felvágott lapot az olvasztott vaj felével megkenjük, majd kifliformára tekerjük.
  8. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is, így 16 kiflit kapunk.
  9. A tetejét megkenjük tojással, majd meghintjük szezámmaggal.
  10. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24410
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

Nagyon elegáns szendvics-alap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kiflit nagyon szereti a családom, és a pékségekben kapható hasonló sütik a nyomába sem érnek......szerintük :-)

Hozzávalók

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...