r
Nosalty Logó

Fűszeres kenyérke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
cam22
Fűszeres kenyérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, bedagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, átemeljük a formánkba (én egy kis téglalap alakú szilikonformában sütöm), vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarjuk konyharuhával, hogy amíg a sütő bemelegszik, keljen még egy kicsit a tészta.
  3. A sütőt bemelegítjük 200 fokra. Ha elég meleg, a kenyér tetejét megkenjük vízzel, és 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Sót nem rakok bele, mert a sütőkeverék már tartalmaz. Ha finomlisztből készítjük, akkor ehhez a mennyiséghez 1 kávéskanálnyi sót rakhatunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1420
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 16.

Receptkategóriák

A legtöbbször dupla mennyiséget sütök ebből a receptből, és két cipó lesz belőle. Abban szoktam a sajtkrémlevest tálalni. A cipó belsejét pedig megszárítom, ledarálom, és lesz teljes kiőrlésű kenyérmorzsám. De kenyérként is megállja a helyét. Többnyire én eszem a családban házi kenyeret, ezért lett megfelezve a mennyiség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...