r
Nosalty Logó

Fűszeres-gyümölcsös gersli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres-gyümölcsös gersli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    632 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    6208 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 1103 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit megmossuk, és az olívaolajjal összekeverve beletesszük egy lábasba, majd felöntjük bő, kétszeres mennyiségű vízzel. Kb. 30 perc alatt, lefedve, időnként megkeverve megfőzzük.
  2. Amíg a gersli fő, az aszalt szilvát és a vörösáfonyát kissé összeaprítjuk.
  3. A répát és az alma felét lereszeljük.
  4. A banánt és az alma másik felét kockára vágjuk.
  5. Amikor a gersli megfőtt, hozzákeverjük a mézet, aszalt gyümölcsöket, és megkeverve főzzük tovább. Ha szükséges, kis mennyiségű vizet öntsünk hozzá.
  6. Amikor az aszalt gyümölcsök megpuhultak, hozzákeverjük a banán és alma kockákat. Kb. 2 percig főzzük, majd a reszelt répát és almát is belekeverjük.
  7. A fűszereket és a citromlevet is hozzáadjuk, majd ezzel együtt még kb. 2 percig főzzük.
  8. A főzés során a vizet lehet pótolni.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3136
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Ajánló

A kertemben van friss menta, amit rendszeresen használok különböző ételekhez-italokhoz. Ehhez az ételhez is nagyon jól illik az aromája, ha a friss leveleket (3-4 darabot) összeaprítjuk, megszórjuk a gyümölcsös gerslit, és úgy tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gersli egyik kedvencem a sok közül. Kevesen szeretik édesen, pedig nagyon finom, és bárhogy lehet variálni a hozzávalókat, biztos a siker. A gyümölcsök mellé kifejezetten ajánlom a répát, mert édes az íze, jól passzol a gyümölcsökhöz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...