r
Nosalty Logó

Fűszeres fetával töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Fűszeres fetával töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1572 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában, majd lapjában is bevágjuk, de nem végig! Kihajtjuk, így nagyobb szelet húst kapunk, a három csirkemellből összesen 6 darabot.
  2. A szeleteket kiklopfoljuk, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk. 30 percig állni hagyjuk (ez elhagyható), majd a vajon 2- 2 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  3. A fetát összetörjük, és jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, 1 gerezd lereszelt fokhagymával, apróra vágott kakukkfűvel és petrezselyemzölddel, borssal.
  4. Elosztjuk hatfelé, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét . Így megtöltjük az összes hússzeletet.
  5. A töltött húsokat jénaiba tesszük egymás mellé, és ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot.
  6. 200 fokos sütőben 5 percig még sütjük egy kicsit, hogy a sajt megolvadjon!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 70194
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Krumplipürét és friss salátát (saláta, lilahagyma, paradicsom, paprika) csináltam mellé, de a saláta helyett barackbefőttel is remek. Sőt, hidegen is nagyon jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Andi konyhájából való ez a recept. Köszönet Neki érte :)  Én a húsra is tettem fokhagymát és hagytam egy picit állni, mert így szeretjük a csirkehúst, jó fokhagymásan. A húst ne sózzátok, mert a feta nagyon sós! Aki nem szereti az ennyire sós ételt, az szerintem kipróbálhatja fél csomag fetával, a másik felet valami másfajta sajttal pótolva. Még nem próbáltam így, de legközelebb így csinálom, mert nekem picit sós volt. A tetejére pedig reszelek egy kis sajtot ráadásként. Állítólag a fetakit nem annyira sós, azzal is lehet próbálkozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...