r
Nosalty Logó

Fűszeres elefántfül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Fűszeres elefántfül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles tésztát kiengedjük. Én olyan fajtát vettem, amiben több lap volt, nem egy tömbben a fél kiló. Ha egy tömbben van a tésztánk, akkor vágjuk 5 egyenlő részre.
  2. A kristálycukrot elkeverjük a mézesfűszerrel.
  3. A nyújtódeszkát megszórjuk a fűszeres-cukorral, a tésztát is megszórjuk vele, és kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra,közben a cukros fűszer belenyomódik a tésztába.
  4. A tésztát két oldalról felgöngyöljük úgy, hogy középen a két kis tekercs találkozzon.
  5. Oldalra fordítjuk a dupla tekercset, és kicsit megnyomkodjuk, hogy a tekercsek egymáshoz tapadjanak.
  6. A tekercseket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Önmagában is finom, de adhatjuk egy adag fagyimellé, amit presszókávéval öntünk nyakon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2870
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres elefántfül
Németi Olga 105 recept

Egy receptes újságban találtam a leírást, és el is készítettem a család nagy örömére.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...