r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemellcsíkok párolt gombával salátaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres csirkemellcsíkok párolt gombával salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 78 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4389 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. A csirkemellfilét megmossuk, és felcsíkozzuk.
  2. Egy tálba belerakjuk a csirkemellcsíkokat, ráöntünk 2-3 olívaolajat, és megszórjuk a fűszerekkel.
  3. A pácban akár fél napig is hagyhatjuk a csirkemellcsíkokat, hogy jobban átvegye az ízeket, de én siettem, így csak fél óráig hagytam benne.
  4. Mindezek után serpenyőben megsütjük.

Hozzávalók a gombához

  1. A közepes fej vöröshagymát feldaraboljuk.
  2. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, és amikor kicsit megsült, a feldarabolt gombát hozzáadjuk.
  3. A gombát megfűszerezzük, és 15-20 percig hagyjuk sülni, közben néha megkeverjük.

Hozzávalók a salátához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk, egy tálba öntjük, és összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5558
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, diétás, de kiadós. Aki nem akar a salátával küszködni, az vegyen kész salátát. Mi vendel gombát (gyűrűs tuskógomba) használtunk, de bármilyen gombával megfelel. 

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...