r
Nosalty Logó

Fűszeres csirke bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Fűszeres csirke bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 899 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5053.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 899 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Bunda

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, mondjuk fél hüvelykujjnyira.
  2. A pácot összekeverjük, és a csirkedarabokra öntjük, lefedve hűtőbe tesszük. Jó, ha egy egész éjszakát áll benne, de egy óra is elég lehet.

Bunda

  1. A tojásfehérjéből laza habot verünk egy csipet sóval, majd belekeverjük a sütőporral elkevert keményítőt.
  2. A csirkedarabokat ebbe mártogatjuk.
  3. Két dl napraforgó olajat kis edényben felhevítünk, és 4-6 db-onként kisütjük a húst, 1-1 percig mindkét oldalát.
  4. Sütés után konyhai törlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2519
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres csirke bundában
Évi néni 1830 recept

Ez a fogás mindig tetszik a családomnak, hát örüljenek. A pácolás kissé tovább tartott, mint terveztem, mert sosem volt időm nekiállni megsütni a húst, így 3 napig állt a pácban.

Hozzávalók

Pácolás

Bunda

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...