r
Nosalty Logó

Füstös-currys lencseleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Füstös-currys lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5939 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és a hagymával lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és felöntjük vízzel.
  4. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsot.
  5. 40 perc múlva hozzáadjuk a lencsét, és együtt főzzük tovább.
  6. 20 perc elteltével pedig a répákat. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon, és közben semmi se főjjön szét.
  7. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt.
  8. A végén fűszerezzük curry-vel. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és utána tálalhatjuk, akár egy szelet friss és ropogós kenyérrel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8260
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

A lencsét pár órára beáztatjuk. Lehet vöröslencsével is készíteni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstös és pikáns! Ma nagyon megkívántam a lencsét. Kiadós egytálétel. Leves is, meg nem is. Főzése közben pedig próbáltam bevonzani az anyagi gyarapodásomat is, hátha nem csak újévkor pörögnek a szemek úgy, mint az aprópénz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...