r
Nosalty Logó

Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1209 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4829 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1209 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9743.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    6791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4829 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers füstölt tarját puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Én este főzöm meg, majd hűlés után hűtőbe teszem saját levében, lefedve, majd, amikor készítem, kiveszem a léből, apróra darabolom. A levét átöntjük abba az edénybe, amiben a tésztát fogjuk kifőzni. Ezt a levet kiegészítjük szükséges mennyiségű vízzel, megkóstoljuk, s a sósságtól függően teszünk bele sót, kifőzzük a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
  2. Egy nagyobb tálba rakjuk a tojások sárgáját - amiben majd minden elfér -, az egyik kis doboz tejfölt, a mascarponét, a borsot és ételízesítőt, alaposan összekavarjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt füstölt, főtt tarját.
  3. Az így kapott masszához öntjük a kifőtt tésztát, s az olvasztott - de kihűlt - vajat, s összekavarjuk az egészet. A sütőedényt kivajazzuk, bekapcsoljuk a sütőt 200 C fokra, alsó-felső állásra állítva, mire összeállítjuk, felmelegszik. A szétválasztott tojások fehérjét nem teljesen keményre felverjük.
  4. A felvert fehérjéket a krémes tésztával összekavarjuk, a felét a kikent jénaiba (tepsibe) öntjük, a 2. kis doboz tejfölt a dobozában kikavarjuk, majd a tésztára szétpötyögtetjük, végül megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajttal.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, elegyengetjük, majd megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt trappista sajttal. Készen is van, mehet a sütőbe - amikor betesszük, a hőmérsékletet 150 C fokra mérsékeljük….
  6. …..addig sütjük, míg szép színt kap a teteje.....sütőfüggő, így 30-45 perc között lesz készen. Attól a létől, amiben főtt a füstölt hús, különleges ízt kap a tészta. Ha sima vízben főznénk a tésztát, tegyünk a főzővízbe 2 db füstölt ízű ízesítőkockát, meg kevés sót. Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! Mennyei!!!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14885
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 12.

Ajánló

A "főre" meghatározással mindig bajban vagyok, 4-et írtam, de lehet több is, attól függ, ki és mennyit eszik belőle. Az elkészítés idejében nincs benne a füstölt tarja főzési ideje, mivel előző nap megfőzöm - hiszen ki is kell hűlnie, s így praktikusabb, ráadásul ezzel semmi dolgunk nincs, csak feltesszük főni hideg vízben, s ő megfőzi magát! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű....nagyon finom....nagyon szeretjük a rakott tésztákat.....saját ötletből született :)......egy kis újdonság......a füstölt tarja főzőlevében kifőzött tészta plusz, különleges, kellemes ízt ad az ételnek.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...