r
Nosalty Logó

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 335 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7570.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    3389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2005 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nyissuk ki a szűzpecsenyét. (Kinyitás: a húst képzeletben 3 részre osztjuk vízszintesen. A hosszanti oldala mentén a felső harmadnál elkezdjük átvágni 80%-ig, de ne vágjuk át a húst, hanem 80%-nál forduljunk vissza az alsó harmad irányába, és annak mentén vágjuk be szintén 80 %-ig a husit. A művelet végén úgy tudjuk kinyitni a húst, mint a háromrét hajtott postai leveleket.)
  3. Sózzuk be mindkét oldalát, majd terítsünk rá folpackot, és óvatosan klopfoljuk ki, hogy át ne szakadjon a hús, de sehol se legyen vastagabb 1 cm-nél.
  4. A sajtokat reszeljük le, és osszuk el a hús belső felén, majd tekerjük fel hengerré a húst.
  5. Egy sütőzacskó belsejét kenjük ki az olajjal, tegyük bele a hústekercset, zárjuk le a zacskót, és szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben 75 percig süssük. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább negyed órát, akkor szebben szeletelhető.
  6. Sütőzacskó hiányában szilárd zsiradékot (kacsa, liba, sertés, kókusz) használjunk a hústekercs felületének megkenésére, ezt követően helyezzük tepsibe, fedjük le, és így süssük 50 percig, majd fedetlenül további kb. 20-25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27x20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 43248
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végtelenül egyszerű alaprecept, melyet mégis különlegessé tesz a füstölt sajt íze. Nálunk vasárnapi ebéd volt, és nem vallottam vele szégyent.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...