r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos, sajtos csiga 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt sajtos, sajtos csiga 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9143 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2007 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    4714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3918 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3718 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 5891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a krémet elsőként, addig is félre tudjuk tenni azt pihenni, amíg a tésztát gyúrjuk.
  2. A 10 dkg füstölt sajtot és a 20 dkg trappista sajtot egy fél margarinnal kikavarjuk. Ha kész a massza, félretesszük, de ne tegyük hűtőbe, mert nagyon hamar megkeményedik, és nem lehet majd kenni.
  3. A sütőmargarint, a tejföl, a sót és a sütőport összekeverjük.
  4. Ha a margarin már eléggé gyúrható, hozzáadjuk a lisztet is.
  5. Eléggé porhanyós elegyet kapunk, de ne rémüljünk meg, a hozzávalók mennyisége stimmel, csak gyúrni kell, és szépen formázható tésztába áll majd össze.
  6. Amint kész a tészta, 4 részre osztjuk.
  7. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, betöltjük a krémmel, és feltekerjük.
  8. Két órát pihenni hagyjuk hűvös helyen, vagy betehetjük a hűtőbe.
  9. Akkor jó, ha már úgy vágható a tészta, hogy nem nyomodik ki a rétegek közül a sajtkrém. Ha nem elég kemény, tegyük még vissza a hütőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25105
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

Érdemes a sütit  este elkészíteni, majd másnap reggel vagy délelőtt kisütni. Háromféle ideig lehet sütni:  20-25 perc - puha tészta, olvadt sajt                                                     25-35 perc - aranybarna, sültebb tészta, aranybarna sajt                                                     35+ perc - a tészta és a sajt még mindig aranybarna, de már ropogós, kicsit " chips" jellegű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptgyűjteményéből kaptam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...