r
Nosalty Logó

Füstölt lapockás-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tunder70
Füstölt lapockás-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2155 kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 359 kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    4335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2155 kcal
  • 22% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki egyesével a lapocka szeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén.
  2. Egy mélyebb edényben keverjük össze a lisztet, tejfölt, tojást és a reszelt sajtot.
  3. A csirkemelleket vágjuk apró (kb. 1,5-2 centis) kockákra, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, petrezselyem zölddel fűszerezzük.
  4. A felaprított húst keverjük össze a sajtos masszával, és öntsük bele a lapockával bélelt formába.
  5. A lapocka szeletek végeit hajtsuk rá a húsos masszára úgy, hogy végig befedje azt.
  6. Végül a formát fedjük le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább még 10-15 percet.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 10×20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3813
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Ezt a receptet nemrég találtam. Ma próbáltam ki, és nagyon finom lett. Gondoltam, megosztom veletek. Eredetileg bacon szalonnával készülne, de nem kaptam, csak füstölt lapockát. Nagyon jó helyettesítés lett, mert a füstölt hús kellemes ízt adott neki.  Tudod-e? A lapocka a sertésláb felső része, mely zsírosabb, mint a comb. Megsüthetjük egyben, kockázhatjuk is pörköltnek, de darált húsként, fasírtként is főszerepet játszhat a főzés során. Kötözve és füstölve, kötözött parasztsonkaként ismerjük. (forrás: otletkonyha.hu)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...