Füstölt lapockás-sajtos csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tunder70
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
50g füstölt lapocka115 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
359
kcal
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
300g füstölt lapocka690 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2155
kcal
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
30.2g füstölt lapocka69 kcal
-
22.6g csirkemellfilé27 kcal
-
20.1g trappista sajt71 kcal
-
16.6g tojás21 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
216
kcal
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
359
kcal
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.5 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 986 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7677.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1460 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1581 mg
-
Nátrium 4335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 417 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 957 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 951 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
2155
kcal
- 22% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg füstölt lapocka
-
1 db csirkemellfilé
-
20 dkg trappista sajt
-
3 db tojás
-
3 ek finomliszt
-
3 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Az őzgerinc formánkat béleljük ki egyesével a lapocka szeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén.
- Egy mélyebb edényben keverjük össze a lisztet, tejfölt, tojást és a reszelt sajtot.
- A csirkemelleket vágjuk apró (kb. 1,5-2 centis) kockákra, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, petrezselyem zölddel fűszerezzük.
- A felaprított húst keverjük össze a sajtos masszával, és öntsük bele a lapockával bélelt formába.
- A lapocka szeletek végeit hajtsuk rá a húsos masszára úgy, hogy végig befedje azt.
- Végül a formát fedjük le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább még 10-15 percet.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 10×20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3817
- Feltöltés dátuma: 2013. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tunder70
15 recept
Ezt a receptet nemrég találtam. Ma próbáltam ki, és nagyon finom lett. Gondoltam, megosztom veletek. Eredetileg bacon szalonnával készülne, de nem kaptam, csak füstölt lapockát. Nagyon jó helyettesítés lett, mert a füstölt hús kellemes ízt adott neki. Tudod-e? A lapocka a sertésláb felső része, mely zsírosabb, mint a comb. Megsüthetjük egyben, kockázhatjuk is pörköltnek, de darált húsként, fasírtként is főszerepet játszhat a főzés során. Kötözve és füstölve, kötözött parasztsonkaként ismerjük. (forrás: otletkonyha.hu)